Ciuntirea pensiilor militare, la Curtea Constitutionala

Ciuntirea pensiilor militare, la Curtea Constitutionala

Aflam ca OUG 59/2017 ajunge la Curtea Constitutionala, acolo unde s-ar putea ca lucrurile sa se indrepte pentru cei discriminati la drepturile de pensie militara dupa 15 septembrie 2017.

E deja istorie, Guvernul a incercat s-o dea peste noapte, s-a aflat si-a mai fost timp ca cei care ar fi beneficiat de pensie militara sa poata sa nu piarda acest drept. Parsivenia insa ramane, iar Parlamentul inca n-a luat in discutie OUG 59/2017, fiind extrem de posibil ca dezbaterile la acest nivel sa intoarca decizia Guvernului din vara anului trecut. Va fi scandalul mult prea mare ca sa-si permita un alt dezastru politic si costuri electorale atat de mari alesii nostri manati in lupta momentan de teleormanu’ care-a numit-o si pe Lia Olguta ministresa peste munca.

OUG 59/2017 la Curtea Constitutionala
OUG 59/2017 la Curtea Constitutionala

Sunt, deci, sanse ca lucrurile sa revina la normal, abuzul fiind atat de grosier si de nejustificat incat e greu de crezut ca la Curtea Constitutionala nu va fi vazut. Probabil ca nici Guvernul nu avea alte asteptari la momentul la care s-a adoptat ordonanta, insa stim ca s-a mai practicat metoda asta de haiducie legislativa, Guvernul luand o masura azi pentru a castiga timp pana cand justitia sau instanta constitutionala face dreptate.

Ulterior, petentului i s-a respins cererea pe fond, interesant ar fi ce si cum s-a pronuntat Curtea Constitutionala in speta.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

10 gânduri despre „Ciuntirea pensiilor militare, la Curtea Constitutionala

 1. Domnule Dumitrașcu,
  Bună ziua !
  Din cate am citit ICCJ ,suspendă ajutoarele pentru cei ieșiți la pensie după 2010 fiind prematur introduse acțiunile în instanță ? Am inteles bine ? Ce trebuie facut in asemenea situație?
  Mulțumesc anticipat!!!

  Apreciază

 2. Bună ziua, Domnule Sorin Dumitrașcu,
  În „curtea” noastră, se tot vorbește /zvonește, că în scurt timp și pentru o perioadă tot scurtă, se va schimba ceva, și se va reveni la modalitatea de calcul dinainte de 15. 09.
  Dvs. ce știți?
  Vă mulțumesc,
  Cu stimă.

  Apreciază

 3. Lucrează pe șestache la legea pensiilor, deci se așteaptă ca ordonanța parșivă să pice. Atunci va fi alt punct 0 ca pe 15 septembrie anul trecut!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: