Aflam ca OUG 59/2017 ajunge la Curtea Constitutionala, acolo unde s-ar putea ca lucrurile sa se indrepte pentru cei discriminati la drepturile de pensie militara dupa 15 septembrie 2017.

E deja istorie, Guvernul a incercat s-o dea peste noapte, s-a aflat si-a mai fost timp ca cei care ar fi beneficiat de pensie militara sa poata sa nu piarda acest drept. Parsivenia insa ramane, iar Parlamentul inca n-a luat in discutie OUG 59/2017, fiind extrem de posibil ca dezbaterile la acest nivel sa intoarca decizia Guvernului din vara anului trecut. Va fi scandalul mult prea mare ca sa-si permita un alt dezastru politic si costuri electorale atat de mari alesii nostri manati in lupta momentan de teleormanu’ care-a numit-o si pe Lia Olguta ministresa peste munca.

OUG 59/2017 la Curtea Constitutionala
OUG 59/2017 la Curtea Constitutionala

Sunt, deci, sanse ca lucrurile sa revina la normal, abuzul fiind atat de grosier si de nejustificat incat e greu de crezut ca la Curtea Constitutionala nu va fi vazut. Probabil ca nici Guvernul nu avea alte asteptari la momentul la care s-a adoptat ordonanta, insa stim ca s-a mai practicat metoda asta de haiducie legislativa, Guvernul luand o masura azi pentru a castiga timp pana cand justitia sau instanta constitutionala face dreptate.

Ulterior, petentului i s-a respins cererea pe fond, interesant ar fi ce si cum s-a pronuntat Curtea Constitutionala in speta.