ANP analizeaza riscurile din penitenciare

ANP analizeaza riscurile din penitenciare

Administratia Nationala a Peitenciarelor (ANP) a cerut toate Planurile de paza si aparare din unitatile penitenciare in scopul intocmirii unei analize din punct de vedere al riscurilor.

ANP a finalizat noul proiect de Regulament privind siguranta locurilor de detinere pe care l-a trimis spre aprobare la Ministerul Justitiei (MJ). ANP intentioneaza sa faca un program pilot pentru optimizarea sistemelor de paza (inlocuirea unei parti din personalul destinat pazei locurilor de detinere cu supravegherea video). FSANP sustine aceasta masura.

In ciuda faptului ca avem un Regulament privind siguranta locului de detinere in vigoare, care are o vechme de 8 ani, acesta nu se respecta la planificarea agentilor pentru supravegherea sectiilor sau paza perimetrelor puscariilor. Nu de putine ori se planifica un singur agent pe sectiile de maxima siguranta, contrar prevederilor legale, invocandu-se lipsa de personal. Nu de putine ori se planifica in posturi un agent pentru 13 ore de paza in continuu a perimetrelor locurilor de detinere.

Asadar, daca tot se aproba un nou Regulament de paza, macar sa fie adaptat la realitatile  din penitenciare si sa fie respectat, ad literam. Regulile nu se respecta in functie de orientarea vreunui sef, sau dupa bunul plac al acestuia.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: