Stiati ca…? OUG 59/2017 privind modificarea si completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu a fost lucrata pe ascuns de Guvern. PSD-ALDE a  incercat sa limiteze si mai mult valoarea pensiilor angajatilor din sectorul de aparare, ordine publica si securitate nationala.

Organizatiile sindicale active din penitenciare si politie au facut interventii pentru blocarea acestor initiative guvernamentale, desi efectul a fost ca foarte multi angajati s-au pensionat, lasand penitenciarele cu un deficit foarte mare de personal.

PSD-ALDE intentionase aplicarea imediata a OUG 57/2017, dar, prin presiuni sindicale active s-a obtinut, in avantajul angajatilor care indeplineau conditiile de pesionare, amanarea pana la data de 15 septembrie 2017.

Au existat pierderi de 28 – 30% pe noua lege de pensionare. Ce trebuie sa stie membrii de sindicat, este ca au existat si alte proiecte de lege propuse de sindicate pentru a corecta problema, insa acestea nu au fost luate in considerare. Motivul il stiti cu totii: Guvernul PSD-ALDE mimeaza transparenta decizionala si consultarea.