Asistenta medicala si pentru personal

Asistenta medicala si pentru personal

De-a lungul timpului am prezentat cazurile de agresiune la adresa personalului penitenciarelor si am notat o practica deficienta in ceea ce priveste asistenta medicala dupa aceste incidente.

Dupa incidente ANP raporteaza cu mandrie ca detinutul a stat cateva minute incatusat in pozita cu mainile la spate sau in fata, in prealabil folosindu-se tehnici articulare. Cand se mai impart pumni, picioare si obiecte contondente se mai numara si laceratii, ulceratii si alte hibe ale fizicului uman traumatizat. Personalul implicat nu este insa prezentat la un control medical, desi ulterior se fac plangeri disciplinare la care o astfel de proba ar fi utila.

solicitare-fsanp-asistenta-medicala-si-pentru-personal

Ne-am ocupat si de asta vazand ca ANP nu se invredniceste sa dea indicatii in acest sens facand astfel dificil probatoriul in acele cazuri in care angajatul va ajunge in fata unui procuror care investigheaza cazul de ultraj. Si, nu-i vorba doar de asta. Pana la urma daca rana detinutului violent conteaza si trebuie oblojita, conteaza si ce i se intampla angajatului penitenciarului intr-un incident violent.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Un gând despre „Asistenta medicala si pentru personal

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: