Efectul pervers al incomptentei cu diplome

Efectul pervers al incomptentei cu diplome

In realitate Romania este o tara cu un procent mic de achitari. 2% fata de 25% cat este media europeana. Tudorel Toader, iarasi fara sa-si faca temele, spune ca sunt prea multe si-i ameninta pe procurori cu represalii.

Una dintre prostiile majore pe care le face Tudorel Toader este aceea de a influenta actul de justitiei si resorturile care-l guverneaza prin declaratii publice care presupun c-are verifica dansul cate instante si de ce au amanat liberari conditionate ori in cate dosare s-au pronuntat achitari cu tinta pe presupusa inneficienta a procurorilor. Statistica insa il contrazice si de aceasta data: Romania este o tara cu un procent mic de achitari. 2% fata de 25% cat este media europeana.

Efectele perverse ale incomptentei cu diplome
Efectele perverse ale incomptentei cu diplome

Ceea ce demonstreaza ca problema e de fapt alta: fie procurorii au o toleranta extrem de scazuta la risc si instrumenteaza doar dosarele care au cele mai mari sanse de a fi si finalizate cu o condamnare, fie mecanismul de justitie este intr-atat de defect incat tot ce trimit procurorii in instantele de judecata se finalizeaza cu o condamnare. Personal, inclin catre prima varianta si cred ca daca am avea un ministru al justitiei asta l-ar ingrijora mai mult decat lipsa unor despagubiri pentru detinuti. Daca am avea.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Un gând despre „Efectul pervers al incomptentei cu diplome

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: