Efectul pervers al incomptentei cu diplome

Efectul pervers al incomptentei cu diplome

In realitate Romania este o tara cu un procent mic de achitari. 2% fata de 25% cat este media europeana. Tudorel Toader, iarasi fara sa-si faca temele, spune ca sunt prea multe si-i ameninta pe procurori cu represalii.

Una dintre prostiile majore pe care le face Tudorel Toader este aceea de a influenta actul de justitiei si resorturile care-l guverneaza prin declaratii publice care presupun c-are verifica dansul cate instante si de ce au amanat liberari conditionate ori in cate dosare s-au pronuntat achitari cu tinta pe presupusa inneficienta a procurorilor. Statistica insa il contrazice si de aceasta data: Romania este o tara cu un procent mic de achitari. 2% fata de 25% cat este media europeana.

Efectele perverse ale incomptentei cu diplome
Efectele perverse ale incomptentei cu diplome

Ceea ce demonstreaza ca problema e de fapt alta: fie procurorii au o toleranta extrem de scazuta la risc si instrumenteaza doar dosarele care au cele mai mari sanse de a fi si finalizate cu o condamnare, fie mecanismul de justitie este intr-atat de defect incat tot ce trimit procurorii in instantele de judecata se finalizeaza cu o condamnare. Personal, inclin catre prima varianta si cred ca daca am avea un ministru al justitiei asta l-ar ingrijora mai mult decat lipsa unor despagubiri pentru detinuti. Daca am avea.

Advertisements

One thought on “Efectul pervers al incomptentei cu diplome”

Comments are closed.