Poate fi protocolul SRI-ANP facut public?

Protocolul SRI-ANP poate fi facut public?

„SRI este unul dintre anticorpii bine dezvoltati si echipati pentru insanatosirea societatii si eliminarea coruptiei”, a afirmat Dumitru Dumbrava, directorul general al Directiei Juridice a Serviciului Roman de Informatii. Domnia sa e un fel de Catalin Nita al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, dar cu 1000 de ani mai destept.

Exista intre SRI si ANP un protocol de colaborare, care ii permite SRI-ului sa detaseze ofiteri in unitatile penitenciare. Nu e un secret prezenta acestor ofiteri SRI in penitenciare. Secret este scopul lor in penitenciare. Multi angajati se intreaba care este tinta acestora: detinutii sau angajatii. Ori ambele categorii.

Protocolul de colaborare SRI-ANP a fost semnat in vremea coruptului Catalin Claudiu Bejan, fost director general al ANP, care a ridicat coruptia in sistemul penitenciar la rang de obiectiv strategic. Protocolul fiind semnat in timpul domniei bejaniste, ne duce cu gandul ca obiectivul acestuia nu sunt angajatii, ci detinutii, pentru ca, altfel, obtuzul ex-director general al ANP ar fi fost intemnitat pana acum, lasand singure si-nlacrimate cateva dudui din sistemul penitenciar.

Oricare ar fi obiectivul protocolului, angajatii din penitenciare au dreptul sa-l stie. Nu de alta, dar ofiterii SRI sunt oaspeti la noi in curtile penitenciarelor, iar noi suntem gazde transparente, conditie pe care o cerem mereu cand se iau decizii care ce-ar putea afecta. In final o intrebare: Protocolul SRI-ANP poate fi facut public?

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Poate fi protocolul SRI-ANP facut public?

  1. Din câte am văzut eu, obiectivul ar fi popota, că pe acolo își fac veacul, probabil se mănâncă mai bine ca la ei, de alte ,,succesuri,, nu am auzit…

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: