Decizii proaste la centru, probleme in puscarii

Decizii proaste la centru, probleme in puscarii

La Penitenciarul Bacau, ANP incruca treaba si blocheaza transferurile de detinuti din necunoasterea legii. Nici amestecul de famei si barbati pe acelasi corp de cladire n-a fost o idee prea buna.

Cu toate aplicatiile si analizele si evaluarile pe care le tot face ANP, iata ca problema principala se dovedeste a fi intelegerea si respectarea legii de catre cei care decid. Pentru ca nu vin aprobarile de transfer pentru cursa regulata, penitenciarul e blocat iar curse speciale cu autospecialele unitatii nu prea se pot face din motive ce tin de lipsa escortelor si a masinilor care sa poata fi folosite pentru curse lungi pentru aceasta categorie de detinuti.

O alta ciudatenie care survine unei decizii ANP este mutarea unei sectii de femei intr-un corp de cladire de detinuti barbati. Cred ca va dati seama cam ce se intampla acolo. Cata harmalaie, schimb de diverse si hormoni se intampla in zona. Mai nou ANP promite ca analizeaza, si daca e cazul, revine cu o decizie in consecinta. Nu c-ar avea prea multe optiniuni din pricina istoricului deciziilor din birou care practic au limiteaza sever posibilitatea ca, in zonna, sa se gaseasca o solutie pentru acea sectie de femei detinute.

Intre timp, pana se face o noua analiza si vine si decizia, personalul trebuie sa gestioneze si aceste tensiuni survenite din blocarea transferului detinutilor minori si a vecinatatii extrem de nepotrivite a sectiei de femei cu cele de barbati din corpurile de cladire din zona. Dar, perfect nu se poate, iar cata vreme nu sunt probleme ANP nu-si face griji. Pana la urma, la o adica, pentru deciziile proaste de la centru tot cei din institutiile subordonate vor plati. S-a mai intamplat, cel mai recent exemplu e haosul din recursul compensatoriu.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: