Formarea profesionala, mai mult in planuri

Formarea profesionala, mai mult in planuri

Deloc surprinzator, ANP n-a respectat niciodata conventia referitoare la formarea profesionala a personalului din penitenciare. Chiar daca o vreme am fost templul stiintei si am produs prin clientii nostri cercetare stiintifica pentru 10 generatii si mai bine.

Sigur, ceva formare se intampla. Mai vrem si institutii de invatamant care produc absolventi, si se mai intampla si acele exercitii de imagine care ar avea o oarescare legatura cu ceea ce ar putea insemna dezvoltarea capacitatilor profesionale. Ceea ce e bine, dar e extrem de putin. ANP nici nu-si respecta obligatiile in legatura cu personalul care anual trebuie sa primeasca o forma de instruire, asa cum nu-si respecta obligatiile referitoare la cresterea treptata a investitiilor in resursa umana.

Unii ar zice ca asta si explica de ce e atat de greu de aplicat unitar o prevedere legala si de ce uneori se mai intampla si incidente nedorite. Ceea ce nu pare a interesa prea tare, calitatea serviciului nefiind tocmai o preocupare mai ales pe zona operativa, unde scopul principal al mai marilor domeniului pare a fi supravietuirea. Bine si asa, doar c-o sa tot vina si momente care n-o sa poata sa fie gestionate vesnic in virtutea cutumei. De la salarizare si asigurarea logistigii pana la intereventia intr-un incident, toate situatiile profesionale presupun un nivel bun de cunostinte si abilitati.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: