Ultraje la Penitenciarele Focsani si Spital Targu Ocna

Ultraje la Penitenciarele Focsani si Spital Targu Ocna

In data de 16.05.2018, in jurul orei 11:30, la Penitenciarul Focsani, pe holul sectiei E3, in timp ce astepta sa fie consiliat de psihologul sectiei, un detinut a adresat injurii si a proliferat amenintari directorului adjunct pentru educatie si asistenta psihosociala, care se afla pe sectie.

La Penitenciarul-Spital Targu Ocna, in data de 16.05.2018, in jurul orei 19:20, la camera E2.2, pe motiv ca nu este lasat sa vorbeasca cu alt detinut, un detinut a rupt o bucata de teava de la un pat, de circa un metru, si a inceput sa loveasca in vizeta usii de acces in camera de detinere.

Detinutul a fost somat sa inceteze actele de violenta, dar fara rezultat, acesta continuand sa loveasca vizeta pana cand aceasta a cazut pe holul sectiei de detinere. Dupa discutiile purtate de seful de tura, acesta a continuat cu actele de violenta, amenintand ca „daca intra cineva in camera il omoara fara sa stea la discutii”.

Seful Serviciului Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar a sosit la fata locului si a purtat discutii cu detinutul, cu scopul de a il calma, dar si de aceasta data fara rezultat, fiind necesara interventia Echipei Operative Speciale, in scopul imobilizarii detinutului si deposedarii acestuia de bucata de teava.

Acesta s-a opus imobilizarii, incercand sa loveasca membrii EOS, motiv pentru care s-a folosit tomfa din dotare si s-au aplicat mijloacele de imobilizare, catuse metalice pentru maini, in pozitia „cu mainile la spate”. In momentul imobilizarii, de la braul detinutului a cazut un cutit improvizat.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Ultraje la Penitenciarele Focsani si Spital Targu Ocna

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: