Ultraje la Penitenciarele Focsani si Spital Targu Ocna

Ultraje la Penitenciarele Focsani si Spital Targu Ocna

In data de 16.05.2018, in jurul orei 11:30, la Penitenciarul Focsani, pe holul sectiei E3, in timp ce astepta sa fie consiliat de psihologul sectiei, un detinut a adresat injurii si a proliferat amenintari directorului adjunct pentru educatie si asistenta psihosociala, care se afla pe sectie.

La Penitenciarul-Spital Targu Ocna, in data de 16.05.2018, in jurul orei 19:20, la camera E2.2, pe motiv ca nu este lasat sa vorbeasca cu alt detinut, un detinut a rupt o bucata de teava de la un pat, de circa un metru, si a inceput sa loveasca in vizeta usii de acces in camera de detinere.

Detinutul a fost somat sa inceteze actele de violenta, dar fara rezultat, acesta continuand sa loveasca vizeta pana cand aceasta a cazut pe holul sectiei de detinere. Dupa discutiile purtate de seful de tura, acesta a continuat cu actele de violenta, amenintand ca „daca intra cineva in camera il omoara fara sa stea la discutii”.

Seful Serviciului Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar a sosit la fata locului si a purtat discutii cu detinutul, cu scopul de a il calma, dar si de aceasta data fara rezultat, fiind necesara interventia Echipei Operative Speciale, in scopul imobilizarii detinutului si deposedarii acestuia de bucata de teava.

Acesta s-a opus imobilizarii, incercand sa loveasca membrii EOS, motiv pentru care s-a folosit tomfa din dotare si s-au aplicat mijloacele de imobilizare, catuse metalice pentru maini, in pozitia “cu mainile la spate”. In momentul imobilizarii, de la braul detinutului a cazut un cutit improvizat.

One thought on “Ultraje la Penitenciarele Focsani si Spital Targu Ocna”

Comments are closed.