Regulament de sporuri pentru sanatate

Reguament de sporuri pentru sanatate

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) trimite spre consultare catre organizatiile sindicale Regulamentul de sporuri pentru familia ocupationala „Sanatate”, in vederea exprimarii unui punct de vedere.

Regulamentul stabileste modalitatea acordarii unitare a sporurilor, personalului administratiei penitenciare – medici si asistenti care au optat sau vor opta pentru salarizarea prevazuta de familia ocupationala „Sanatate si asistenta sociala”,ori sunt deja salarizati pe Anexa II din Legea nr. 153/2017. Trebuie citit cu atentie si facute observatii acolo unde-i cazul.

Regulament de sporuri pentru sanatate
Regulament de sporuri pentru sanatate

Legea prevede ca personal de specialitate medico-sanitar – din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, indiferent de functia pe care este incadrat, pot opta, in locul soldei lunare brute/salariului lunar brut, pentru salariul lunar brut stabilit potrivit prevederilor din familiile ocupationale Invatamant si Sanatate si asistenta sociala, la care se adauga solda de grad/salariul gradului profesional detinut.

Foarte important, conform prevederilor art. 38 alin. (3) lit. „b” din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice „începând cu data de 01 martie 2018 salariile de bază ale personalului care ocupă funcțiile de medici și de asistenți medicali din unitățile sanitare publice, prevăzute în anexa nr. II cap. I, se majorează la nivelul salariului de bază stabilit potrivit prezentei legi pentru anul 2022″.

Un aspect insa a fost modificat recent si ANP va trebui sa revina asupra acestui aspect: incadrarea sumei reprezentand “sporuri, compensatii, adaosuri, prime, premii si indemnizatii, inclusiv cele pentru hrana si vacanta” in limita de 30% din “suma salariilor de baza, a soldelor de functie/salariilor de functie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional detinut, gradatiilor si a soldelor de comanda/salariilor de comanda si a indemnizatiilor lunare”. Guvernul a dat ieri o ordonanta de urgenta.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

4 gânduri despre „Regulament de sporuri pentru sanatate

 1. Andrei
  Inseamna ca asistentii medicali nu vor mai primi nimic in plus daca se vor limita acele drepturi de FPSS de care aminteati mai sus.
  Ne puteti spune ceva concret? Daca vom pierde la salariu cei care au optat pe Anexa II Sanatate.
  Multumesc

  Apreciază

 2. “sporuri, compensatii, adaosuri, prime, premii si indemnizatii, inclusiv cele pentru hrana si vacanta” in limita de 30% din “suma salariilor de baza, a soldelor de functie/salariilor de functie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional detinut, gradatiilor si a soldelor de comanda/salariilor de comanda si a indemnizatiilor lunare”. Guvernul a dat ieri o ordonanta de urgenta.

  Sa inteleg ca la TOATA lumea se va limita la 30% sporurile+norma de hrana+indemnizatia de concediu?! Sau limitarea se va aplica DOAR la cei care au optat pentru salarizare de tip MS?!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: