Probleme la decontarea serviciile turistice?!

Probleme la decontarea serviciile turistice?!

Exista zvonuri potrivit carora unii sefi de penitenciare nu ar deconta serviciile turistice ale angajatilor daca acestia solicita decontarea acestor servicii in baza concediului de odihna restant, din anul anterior.

Aceasta situatie ar fi in afara cadrului legal si in opozitie cu intentia si vointa legiuitorului, deoarece Legea nr. 80/2018 nu prevede exprex daca serviciile turistice se deconteaza pentru concediul din anul in curs sau cel restant.

Legea nr. 80/2018 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene:

„(4) pentru functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare si personalul civil se deconteaza serviciile turistice prestate de unitati aflate pe teritoriul Romaniei, efectuate in perioada concediului de odihna.”

OUG nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanta conditioneaza angajatul la decontarea unei singure indemnizatii de vacanta: „Institutiile publice acorda, in limita sumelor prevazute in buget alocate cu aceasta destinatie, in perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, o singura indemnizatie de vacanta, in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat.”

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), prin adresa nr. 36229/2018 privind unele completari referitoare la modul de decontare a contravalorii serviciilor turistice nu aduce in discutie nicio ipoteza in care acest drept nu s-ar deconta pentru concediul restant din anul anterior solicitarii.

Se aplica acelasi principiu ca la decontarea transportului pentru efectuarea concediului de odihna. Angajatul deconteaza in anul in curs, o singura data, transportul pentru concediul de odihna, chiar daca acesta solicita ordin de serviciu in virtutea concediului restant, din anul anterior.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: