Legea cadru a salarizarii se modifica

Legea cadru a salarizarii se modifica

ANP ne-a solicitat urgent propuneri de modificare a legii cadru nr 153/2017 a salarizarii personalului bugetar. Ceea ce am si facut, aceste propuneri fiind dealtfel trimise si direct Guvernului inca din august 2017.

Propuneri FSANP - modificare lege 153:2017

Propunem, asadar, aplicarea grilei de salarizare din 2022 de la 1 octombrie 2018. Medicii si asistentii medicali au primit deja aceasta majorare inca de la 1 martie 2018, ceea ce a creat destule neplaceri si contradictii inntre bugetarii care asteptau o oarecare marire si n-au primit-o. Problema de comunicare spun guvernantii, problema de guvernare spunem noi.

De asemenea, pentru a nu avea surprize propunem ca sporul de 100% pentru lucrul in zile de sambeta, duminica si sarbatori legale prevazut in noua lege sa fie numit majorare ca sa nu fie anulat de plafonul de 30% si astfel sa ne trezim cu scaderi de salarii, cum s-a intamplat pentru vreo 15% dintre angajatii din. sanatate.

Aneterior am mai propus si lamurirea art. 11 din anexa VI  referitor la acordarea gradatiilor, a art. 19 din anexa VI  referitor la majorarea salariului de functie/salariului de baza cu 7,5% pentru realizarea prerogativelor constitutionale de aparare, ordine publica si securitate nationala. Prevederi legale insuficient clarificate de legiuitor si a caror aplicare condideram noi ar putea fi dificila.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

4 gânduri despre „Legea cadru a salarizarii se modifica

  1. Buna ziua! Pentru personalul medical care lucreaza in sectiile de TBC de exemplu in P.Sp.Tg Ocna ce reglementari sunt propuse in noua lege in conditiile in care dupa legea actuala asistentii medicali si medicul sectiei TBC au pierdut foarte mult la salarii.Sigur stiti situatia noastra : in luna ianuarie doar pe sectia TNX colegii care au avut concediu au primit salariu mai bun decat cei care au lucrat luna intreaga iar din Februarie ca sa minimizam cumva pierderile salariale stam in concedii(odihna sau medicale).Cred ca asta ar fi ultima sansa ca sa revenim la normalitate!Multumesc.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: