ANP ne-a solicitat urgent propuneri de modificare a legii cadru nr 153/2017 a salarizarii personalului bugetar. Ceea ce am si facut, aceste propuneri fiind dealtfel trimise si direct Guvernului inca din august 2017.

Propuneri FSANP - modificare lege 153:2017

Propunem, asadar, aplicarea grilei de salarizare din 2022 de la 1 octombrie 2018. Medicii si asistentii medicali au primit deja aceasta majorare inca de la 1 martie 2018, ceea ce a creat destule neplaceri si contradictii inntre bugetarii care asteptau o oarecare marire si n-au primit-o. Problema de comunicare spun guvernantii, problema de guvernare spunem noi.

De asemenea, pentru a nu avea surprize propunem ca sporul de 100% pentru lucrul in zile de sambeta, duminica si sarbatori legale prevazut in noua lege sa fie numit majorare ca sa nu fie anulat de plafonul de 30% si astfel sa ne trezim cu scaderi de salarii, cum s-a intamplat pentru vreo 15% dintre angajatii din. sanatate.

Aneterior am mai propus si lamurirea art. 11 din anexa VI  referitor la acordarea gradatiilor, a art. 19 din anexa VI  referitor la majorarea salariului de functie/salariului de baza cu 7,5% pentru realizarea prerogativelor constitutionale de aparare, ordine publica si securitate nationala. Prevederi legale insuficient clarificate de legiuitor si a caror aplicare condideram noi ar putea fi dificila.