Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) solicita conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) acordarea unei indemnizatii de 10% din salariul functiei de baza pentru membrii grupelor de interventie.

FSANP solicita acordarea acestei indemnizatii pentru membrii grupelor de interventie in temeiul prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 91/2017 pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

10% pentru grupele de interventie

In alta ordine de idei, FSANP militeaza pentru infiintarea grupelor de interventie in toate unitatile penitenciare, indiferent de categoria detinutilor custodiati, ori de numarul acestora, deoarece penitenciarele cu regim deschis si semideschis custodiaza detinuti care initial au fost incarcerati in penitenciare de maxima siguranta. Desfiintarea grupelor de interventie a fost o eroare majora, potrivit site-ului FSANP.

Cum sistemul penitenciar se afla in incapacitatea de a corija comportamentele infractionale ale detinutilor, fapt demonstrat de cifra ridicata a recidivei (peste 60%), consideram ca pericolul ca angajatii sa devina victime ale detinutilor subzista si in penitenciarele cu regim semideschis si deschis, situatie ce necesita grupe de interventie si in aceste unitati. Grupele de interventie sunt deci o necesitate.