10% pentru grupele de interventie

10% pentru grupele de interventie

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) solicita conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) acordarea unei indemnizatii de 10% din salariul functiei de baza pentru membrii grupelor de interventie.

FSANP solicita acordarea acestei indemnizatii pentru membrii grupelor de interventie in temeiul prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 91/2017 pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

10% pentru grupele de interventie

In alta ordine de idei, FSANP militeaza pentru infiintarea grupelor de interventie in toate unitatile penitenciare, indiferent de categoria detinutilor custodiati, ori de numarul acestora, deoarece penitenciarele cu regim deschis si semideschis custodiaza detinuti care initial au fost incarcerati in penitenciare de maxima siguranta. Desfiintarea grupelor de interventie a fost o eroare majora, potrivit site-ului FSANP.

Cum sistemul penitenciar se afla in incapacitatea de a corija comportamentele infractionale ale detinutilor, fapt demonstrat de cifra ridicata a recidivei (peste 60%), consideram ca pericolul ca angajatii sa devina victime ale detinutilor subzista si in penitenciarele cu regim semideschis si deschis, situatie ce necesita grupe de interventie si in aceste unitati. Grupele de interventie sunt deci o necesitate.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

8 gânduri despre „10% pentru grupele de interventie

 1. Dle Dumitrașcu, de ce nu faceti o adresă similară și pt lucrătorii de prevenire? In legea nr. 79/2018 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 91/2017 pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, este stipulat ca ”Personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil care desfășoară activități privind prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului propriu beneficiază de majorarea soldei de funcție/salariului de funcție/salariului de bază cu 12,5%”.
  Asadar, pentru această categorie de personal de ce nu faceti o astfel de solicitare catre dir gen al ANP?

  Apreciază

  1. O sa fac in perioada urmatoare si pentru aceasta categorie. Banuiesc ca asta va doriti, nu sa aflati de ce nu fac sau n-am facut asta pana acum. Asa, pentru dumneavoastra, aflati ca m-am ocupat cu altele si mi-a scapat din vedere, dar ma ocup daca promiteti ca nu ma mai certati 🙂

   Apreciază

 2. D-le Sorin Dumitrașcu ,
  de când ar trebui să intre in vigoare acestă mărire , de10%, pentru grupele de intervenție?

  Apreciază

   1. Sperăm sa-i și primim!
    Mulțumim pentru susținere , implicare și mult succes !

    Apreciază

 3. Trebuie insistat mai mult , deja ”se suie hotii pe noi”! Observ ca noi nu avem bareme in functie de varsta cum este pe la altii (vezi: politie, sri, jandarmerie) ceea ce consider ca este un dezavantaj deoarece experieta si lucrul in echipa se capata dupa ani de interventii.Va salut si ma bucur ca sprijiniti E.O.S. !!!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: