Detinutii planifica supraveghetorii pe sectii?!

Detinutii planifica supraveghetorii pe sectii?!

Citesc pe site-urile sindicale, in comentarii, ce auzisem si in trecut, insa, pe atunci, nu mi-a venit sa cred: exista in unele unitati penitenciare detinuti care au puterea  sa schimbe de pe o sectie pe alta supraveghetorii, psihologii, educatorii, sefii de sectii.

In trecut auzisem o poveste, potrivit careia un detinut din Penitenciarul Craiova, de pe sectia de maxim asiguranta, turnator al unui ofiter de la prevenirea criminalitatii, avea „puterea” de a schimba supraveghetorul de pe sectie, deoarece avea „trecere” la ofiteri cu influenta in peniteciar.

La vremea respectiva am luat asemenea informatie ca exagerare in stil penitenciar, insa, acum vad ca aceasta practica ar fi chiar de-adevaratelea. Mi-e greu si-acum sa cred ca-i adevarat, chiar dupa ce am citit acele comentarii legate de subiectul cu pricina.

In vremea domnului director general Catalin Claudiu Bejan as fi dat crezare unor astfel de istorioare, deoarece distinsul domn era corupt pana in maduva oaselor, insa in vremea domnului director general Marian Dobrica, chiar mi-e greu sa cred asa ceva. Oricum, ar fi bine ca Directia Prevenirea Criminalitatii si Terorismului (DPCT) sa verifice aceste aspecte si sa-l informeze de indata pe directorul general pentru a lua masurile care se impun.

As mai fi vrut sa spun: „Sa-l informeze si pe domnul director al Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciare (DSDRP), Razvan Cotofana, ca supraveghetorii sunt schimbati de pe o sectie pe alta dupa cum vrea un detinut VIP”, insa trebuie sa i se explice mai intai domnului Razvan Cotofana ce-i ala supraveghetor, ca sa poata apoi sa inteleaga fenomenul.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Detinutii planifica supraveghetorii pe sectii?!

  1. Problema e si la directorii lipsiti de fermitate al caror singur deziderat e sa aiba liniste pe sectie, cu orice pret. Asa se ajunge la anomalia ca un director sa ii promita ca va lua masuri impotriva lui X sau a lui Y, cadre din penitenciar, daca stimabilului detinut nu ii place fata respectivilor. Penibil si rusinos! Sa te cobori de la inaltimea statutului de director la cel de bisnitar cu hotul.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: