520 de milioane de euro premiu pentru detinuti?!

520 de milioane de euro premiu pentru detinuti?!

De fiecare data cand ii vad imaginea ui Tudorel Toader la TV imi vin in minte doua lucruri: 1. cele 6 zile castigate de catre detinuti la fiecare 30 de zile executate si 2. cele 520 de milioane de euro pe care le acorda ca premiu criminalilor, violatorilor, talharilor.

In perioada 2012-2017 in sistemul penitencar s-au perindat aproximativ 90.000 de detinuti, potrivit estimarilor noastre, ceea ce ar insemna ca statul roman ar scoate din banii buzunarelor cetatenilor si victimelor infractorilor aproximativ 520 de milioane de euro. Opinia publica trebuie sa stie adevarul.

Desi a promis in decembrie 2017 ca va plati pana la sfarsitul anului trecut orele suplimentare ale angajatilor din penitenciare, suntem in luna a V-a a anului curent si Tudorel Toader nu s-a tinut de cuvant. Obligatia noastra ca organizatie sindicala este sa il tragem de maneca. Si o facem!

Potrivit FSANP, costul acestor ore suplimentare ar fi de 10,5 de milioane de Euro pentru cele peste 1,5 milioane de ore suplimentare nerecuperate si neplatite in ultimii 3 ani.

Premierea detinutilor costa de 49 de ori mai mult decat plata orelor suplimentare ale angajatilor din penitenciare. Atidutinea indolenta a ministrului Justitiei, Tudorel Toader, fata de angajatii din penitenciare, ne duce cu gandul ca statul roman considera ilegala detentia infractorilor in conditii improprii, dar perfect legala munca suplimentara a angajatilor fara acordul prealabil al acestora.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: