Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), de la sine putere, obliga psihologii din sistemul penitenciar sa achite taxe catre Colegiul Psihologilor din Romania (CPR). 

Folosind aberant partea din creier responsabila cu gandirea negativa si abuziva, actuala directoare imputernicita a Penitenciarului Iasi, Cristina Dumitran, pe vremea cand era ofiter la Directia Inspectie Penitenciara, a propus ca masura, in Nota DIP-ANP nr. 2160/2017, ca DRS si SPsP sa se ingrijeasca ca toti psihologii din penitenciare sa-si achite taxele catre CPR.

Distinsa doamna Dumitran, propune sa se ia si masuri disciplinare in situatia in care psihologii refuza sau intarzie plata taxelelor catre CPR. Ba mai mult, calaul logicii, ajuns conjunctural director la Penitenciarul Iasi datorita/din cauza impresiei false de bun specialist lasata perfid conducerii ANP, a propus inscrierea in fisa postului a obligatiei de achitare a taxelor catre CPR.

Este mult mai daunator pentru sistemul penitenciar ca un ofiter specialist DIP sa propuna directorului general al ANP prostii, decat să le faca el insusi, deoarece prostia acestuia devine regula in sistem.

Prin masura propusa de Cristina Dumitran se conditioneaza calitatea de functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare de plata unei taxe catre un tert, ceea ce este neconstitutional, atata timp cat, in situatia in care nu s-ar achita taxa cu pricina, s-ar modifica raporturile de serviciu ale psihologilor din penitenciare.