ANP obliga psihologii sa plateasca taxe catre terti

ANP obliga psihologii sa plateasca taxe catre terti

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), de la sine putere, obliga psihologii din sistemul penitenciar sa achite taxe catre Colegiul Psihologilor din Romania (CPR). 

Folosind aberant partea din creier responsabila cu gandirea negativa si abuziva, actuala directoare imputernicita a Penitenciarului Iasi, Cristina Dumitran, pe vremea cand era ofiter la Directia Inspectie Penitenciara, a propus ca masura, in Nota DIP-ANP nr. 2160/2017, ca DRS si SPsP sa se ingrijeasca ca toti psihologii din penitenciare sa-si achite taxele catre CPR.

Distinsa doamna Dumitran, propune sa se ia si masuri disciplinare in situatia in care psihologii refuza sau intarzie plata taxelelor catre CPR. Ba mai mult, calaul logicii, ajuns conjunctural director la Penitenciarul Iasi datorita/din cauza impresiei false de bun specialist lasata perfid conducerii ANP, a propus inscrierea in fisa postului a obligatiei de achitare a taxelor catre CPR.

Este mult mai daunator pentru sistemul penitenciar ca un ofiter specialist DIP sa propuna directorului general al ANP prostii, decat să le faca el insusi, deoarece prostia acestuia devine regula in sistem.

Prin masura propusa de Cristina Dumitran se conditioneaza calitatea de functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare de plata unei taxe catre un tert, ceea ce este neconstitutional, atata timp cat, in situatia in care nu s-ar achita taxa cu pricina, s-ar modifica raporturile de serviciu ale psihologilor din penitenciare.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

7 gânduri despre „ANP obliga psihologii sa plateasca taxe catre terti

 1. Morar a facut praf DRS ul, crede ca regulile de la ea de la Gherla reprezinta marea reforma a DRS ului si marea strategie de reintegrare sociala a detinutilor. Actiunea forta- Poezie de puscarie, asta e nivelul managementului. A numit in locul ei pe Preda, director DRS, care a acceptat functia ca sa aiba o rampa de lansare catre o pensie grasa si Morar este papusarul din umbra. Nimic nu misca in DRS fara comanda lui Morar, restul sunt doar figuratii. Si maxima e convertirea psihologilor in spioni, incalcand orice principiu de etica profesionala in psihologie.

  Apreciază

 2. Colegiul Psihologilor este un ong de drept privat, Colegiul Medicilor este un ong de utilitate publica sub coordonarea Ministerului Sanatatii, sunt ceva diferente esentiale.
  Citit art.6 din legea 213/2004 si o sa intelegeti de ce psihologii functionari publici nu ar trebui sa aiba treaba cu acest ong privat care doar ii stoarce de bani pe psihologii din sistem . Dar ce interese are Morar Ioana sa tina instituita aceasta obligatie pentru psihologi de a umple buzunarele de bani, capuselor din CPR care se sfasie intre ei de mai bine de 1 an pentru functii? Este interesant de aflat, cum este interesant de afla de ce Morar a schimbat concluziile unei Note de constatare cu privire la achitarea acestor taxe, cum este interesat de aflat daca di domnia sa a fost suspendata de CPR pentru neplata cotizatiei, cum este interesant de aflat cine este psiholoaga din DRS suspendata de 6 ani pentru neplata acestor cotizatii, cum sunt interesante multe altele , mai ales interesele sefilor din ANP fara de aceste ong uri private care invart un buget anual din cotizatii trecut mult de 2 milioane de euro/an. Sigur le vor afla pe toate, im mare parte le stim, acum ramane sa alegem momentul in care sa ne decidem sa vorbim si plublic despre magariile celor cu functii de conducere din DRS-ANP.

  Apreciază

 3. Pe lângă plata taxelor Colegiul Psihologilor din Romania obliga psihologii sa facă cursuri și sa meargă la conferințe, pe banii lor, pentru a-și strânge un număr de credite anual. Bineînțeles ca ANP cere psihologilor conformarea la aceste reguli, fără sa asimileze aceste cursuri/conferințe cu pregătire continua , fără sa le deconteze sau sa acorde zile libere pentru a putea efectiv participa. Psihologii participă deci pe banii lor și din concediul lor la pregătirea profesionala pe care Colegiul o impune prin ANP.

  Apreciază

 4. Cred ca sunteti in confuzie, in Romania exista mai multe profesii care au nevoie de autorizatii speciale pentru a putea fi practicate pe teritoriul tarii, printre acestea sunt profesiile medicale: medic, asistent medical, stomatolog, farmacist; psihologii si or mai fi cu siguranta si altele la care nu m-am gandit acum.Cele enumerate de mine au autorizatii de practica profesiei emise de diverse organisme profesionale gen colegiul medicilor, colegiul farmacistilor, colegiul stomatologilor, ordinul asistentilor medicali sau colegiul psihologilor.Autorizatiile in cazul profesiilor medicale se vizeaza anual daca se intrunesc cumulativ trei conditii: se plateste cotizatie la organismul profesional de care apartii, in anul precedent celui pentru care se solicita autorizatia s-a facut 30 de puncte EMC (educatie medicala continua), puncte care se fac la cursuri organizate de catre organismele profesionale apartinatoare si care se platesc si aceste cursuri si a treia conditie pentru anul in care se solicita autorizatie solicitantul trebuie sa aiba incheiata o asigurare de raspundere civila, asa zisa asigurare de malpraxis. Precizez ca nici una dintre aceste costuri nu ne sunt decontate de catre angajator adica ANP prin unitatile in care lucram.

  Apreciază

  1. Noi discutam despre psihologi nu despre profesiile medicale. Cititi va rog legea si dupa aia discutam despre cine face sau nu confuzii. Profesiile sunt diferite, chiar daca seamana unele institutii, diferentele sunt majore.

   Apreciază

   1. In aceeasi situatie se afla si asistentii sociali, Dumitran fiind la baza asistent social, membru in Colegiului National al Asistentilor Sociali.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: