Debutanti pe termen mai scurt

Debutanti pe termen mai scurt

ANP insista ca debutantii sa-si petreaca astfel primul an din cariera pe motiv ca asa se asigura o calificare superioara si o maturitate profesionala pentru lucrul cu detintutii.

Chiar asa sa fie? In practica se constata ca 3 luni sunt suficiente si ca 6 luni ar fi destul. Diferenta nu pare mare dar in contextul in care personalul lipseste ar fi de mare ajutor si acolo unde-i problema ca debutantul nu poate semna, dar si in lucrul direct cu detinutul.

Adevarul e ca nu esti niciodata suficient de matur profesional pentru a lucra cu detinutii.  Si dupa 25 de ani de lucru in contact direct cu omul-infractor-inchis vei avea surprize, si vor fi dintre cele neplacute de regula. N-ar fi poate tocmai rau daca aceasta perioada petrecuta prin sali de clasa ar fi ceva mai scurta.

Nu mai spun ca in domenii precum economic-administrativ, evidenta, organizarea munncii ori educatie e frustrant sa ai pe cineva care poate lucra independent dupa 3 luni dar care nu are drept de semnatura pe motiv ca – sa vezi problema – omul e debutant desi vine cu experienta din civilie.

Eh, ce zici ANP-ule?! Acu’ ca nu mai e dl Iftinca pastor peste resursele umane, putem lua in calcul reducerea termenului pentru debutanti?

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: