Povesti din inchisoare de Romania libera

Povesti din inchisoare de Romania libera

Ziarul Romania libera (RL) anunta o campanie chipurile impotriva abuzurilor din inchisori si se bate cu pumnul in piept ca va sustine intotdeauna drepturile omului. Numele campaniei este „Povesti din inchisoare”. Adevarul este ca RL spune doar povesti, realitatea este cu totul alta.

De ce nu sustine RL si drepturile pacientilor din spitale, sau copiilor din orfelinate? Ba mai mult, acest ziar asa-zis independent, de ce nu sustine drepturile victimelor infractiunilor detinutilor?

Nici nu imi permit sa le cer acestor „independenti” de la Romania libera sa inceapa o campanie de mediatizare a abuzurilor detinutilor impotriva angajatilor din penitenciare, printre care s-ar numara ultrajele si atitudinea necuviincioasa a infractorilor impotriva agentilor si ofiterilor.

Romania libera:

Romania este condamnata constant de CEDO pentru conditiile din penitenciare si plateste milioane de euro despagubiri.

Supraaglomerarea, deficitul de personal, subfinantarea sistemului, infrastructura invechita ii condamna pe cei deja condamnati de instanta la mizerie si umilinta. Tari precum Marea Britanie, SUA sau Canada au decis sa aplice sanctiuni statelor care nu respecta drepturile omului, implicit drepturile celor inchisi. Iar Romania este pe lista neagra.

O statistica a Administratiei Nationale a Penitenciarelor arata ca un om moare la fiecare trei zile in inchisorile romanesti, cel mai cunoscut caz fiind cel al omului de afaceri Dan Adamescu. Multi altii se intorc in libertate cu traume de care nu se vor vindeca niciodata. Teoretic reabilitati, dar in realitate stigmatizati si marginalizati, povestile acestor oameni raman de cele mai multe ori necunoscute.

Campania “Romania libera” isi propune tocmai ca aceste povesti de suferinta sa ajunga la public. Cei care au trecut prin traumele sistemului penitenciar romanesc sau rudele lor ne pot scrie la e-mail redactia@romanialibera.ro sau la adresa bd. Unirii nr.1, etaj 6, sector 3, Bucuresti. Marturiile lor vor fi publicate in fiecare editie de vineri a ziarului”

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: