Inchisoarea la domiciliu dezbatuta la CCR in 30 mai 2018

Inchisoarea de weekend si cea la domiciliu dezbatuta la CCR in 30 mai 2018

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) va discuta in data de 30 mai 2018 sesizarea trimisa de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pe Legea privind masurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate adoptata de Camera Deputatilor.

Judecatorii ICCJ fac precizarea ca legea adoptata de deputati nu ideplineste anumite conditii calitative, printre care: claritatea, precizia si previzibilitatea unui act normativ.

Asadar, slugacii lui Dragnea si Tariceanu, au redactat o norma de drept lipsita de suficenta precizie, care nu poate permite oricarei persoane beneficiare sa isi corecteze conduita in functie de ipoteza ei normativa.

O alta anomalie a legii este ca reglementeaza masurile de individualizare juridica a executarii pedepselor intr-un cadru normativ distinct de Partea Generala a Codului penal, ceea ce aduce atingere caracterului sistematizat, unitar si coerent al legislatiei penale.

Ba mai mult, legea contine articole care se contrazic unul pe celalalt.

Nu in ultimul rand legea criticata aduce atingere autoritatii de lucru judecat a hotararilor definitive de condamnare, deoarece judecatorul de supraveghere a privarii de libertate nu poate modifica hotararea definitiva de condamnare si nu poate realiza o noua individualizare a modalitatii de executare a pedepsei, stabilita in hotararea definitiva de condamnare.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: