Deputat: ”Cu acești bani s-ar putea construi școli, licee, spitale”

Deputat influentat de sindicatele din penitenciare: ”Cu acești bani s-ar putea construi școli, licee, spitale."

Desi ar trebui sa existe mai multi parlamentari uniti intr-un singur glas, deputatul PNL Constantin Sovaiala a facut o interpelare catre Ministerul de Finante, in care precizeaza ca sindicalistii din penitenciare estimeaza ca proiectul de despagubire a infractorilor care au stat in conditii necorespunzatoare in puscarii ar putea costa bugetul statului intre 370 si 550 de milioane de euro.

Romania a platit, in anul 2017, din banii contribuabililor si victimelor infractorilor, despagubiri de peste 11.500.000 de lei, la CEDO, pentru conditii improprii de detentie, iar in perioada ianuarie-martie 2018, cuantumul despagubirilor a ajuns la peste 1.000.0000 de lei, reprezentand 23% din totalul despagubirilor achitate.

Desi opinia publica nu este de acord sa plateasca criminalii, violatorii, pedofilii, talharii si hotii, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, insista:

”Au stat in conditii necorespunzatoare si nu au beneficiul celor sase zile. CEDO ne spune sa gasim si pentru ei un remediu, prin care sa le conferim despagubiri, de data aceasta in bani. Prin urmare, la Ministerul Justitiei se lucreaza la un proiect de lege pentru conferirea de despagubiri, compensatii materiale, pentru perioada cat detinutul a stat in conditii necorespunzatoare, repet, dandu-se o suma pentru fiecare dintre zilele cat a stat in conditii necorespunzatoare”, a declarat Tudorel Toader in cadrul audierii in Comisia pentru constitutionalitate din Senat.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: