Si in dimineata acestei zile, cu totii am primit de la unitatile penitenciare subordonate Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) urmatoarele doua mesaje:

  1. “In situatia aparitiei unor conflicte cu detinutii, pastreaza-ti calmul, discuta civilizat si, mai ales, nu te lasa provocat de acestia. 
  2. Daca apar conflicte cu/intre detinuti, procedeaza legal! Nu-ti pierde autocontrolul, nu te expune inutil, nu face pe eroul!” 

Scopul acestor mesaje este, conform ANP, mai precis DPCT, de a-i determina pe angajati sa constientizeze riscurile profesionale. De ce ANP nu constientizeaza riscurile profesionale la care sunt expusi angajati si sa ia toate masurile reale necesare pentru a-i proteja?

Masuri de tipul: suplimentarea numarului de supraveghetori pe sectiile de detinere, achizitionarea de bodycam-uri, sporirea masurilor de siguranta etc.

Ciudat este ca ANP aplica aceasta masura in timpul liber al angajatilor si cu ajutorul telefoanelor mobile personale.

Cu toate ca am mai scris ca aceasta masura este penibila si deloc eficienta, ANP continua sa o aplice. Ba mai mult, multi colegi s-au plans de ingerinte ale angajatorului in viata lor privata!