Recent am constatat ca in mintea ANP lucratorii din penitenciare sunt detinuti si angajati, in ordinea asta. In context, revenim cu intrebarea: ce cauta detinuti in posturile de paza in anul de gratie 2018?!

Legea spune ca paza locului de detinere se realizeaza prin posturi de paza, posturi de control al accesului, posturi de observare si patrule, caini de serviciu, sisteme tehnice de supraveghere si alarmare, prevazute in Planul de paza si aparare a locului de detinere.

Tot legea mai spune ca persoana care executa serviciul in postul de paza este inarmata si indeplineste izolat o misiune, cu atributii specifice pentru paza si apararea postului incredintat si ca personalul destinat pazei locului de detinere se compune din sef de schimb, sef post control, personalul din posturile de paza, de observare si cel din compunerea patrulelor.

Detinutii, in schimb, pot face activitati de planton pe timp de noapte la nivelul camerei de detinere, de intarire a supravegherii la punctele de lucru si pe perimetrele locurilor de detinere, precum si de sprijinire si insotire a detinutilor cu afectiuni invalidante sau aflati in stare de neputinta din cauza varstei sau a altor afectiuni medicale.

O intrebare catre cei din varful anepeului: in ce tara dezvoltata din lumea asta mai sunt folositi detinuti in posturi de paza?! Nu de alta, dar cand mai vezi pe la altii cate una alta iti mai pui cate-un semn de intrebare.