Cutremur in puscaria vulnerabila

Cutremur in puscaria vulnerabila

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) atragea acum ceva timp atentia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, ca la Penitenciarul Iasi exista un corp de cladire care risca sa se darame peste angajati si detinuti.

Unul dintre materialele sindicale care mi-a crescut brusc nivelul de anxietate este articolul „Se prabusesc penitenciarele! 450 de detinuti evacuati de urgenta de la Penitenciarul Iasi!”.

Am citit articolul si, parca, m-a luat groaza din cauza perspectivelor complexe in care posibile asemenea evenimente ar afecta viata a sute de angajati. M-am intrebat: „Cate asemenea cladiri mai sunt in sistemul penitenciar? Cum procedam in cazul unui cutremur?”

FSANP a solicitat Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) sa faca publica o lista completa a cladirilor clasificate la gradul I de risc seismic. Asteptam lista. Sistemul penitenciar este total nepregatit sa diminueze riscul unui numar mare de victime (angajati si detinuti) in eventualitatea unui cutremur de 7 grade pe scara Richter.

Lipsa exercitiilor, a prezentarii catre angajati a unor proceduri de informare si, totodata, lipsa unui plan de consolidare a cladirilor cu risc seismic ridicat fac situatia si mai dezastruoasa.

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: