Practica abuziva a consiliilor de conducere ad-hoc

Practica abuziva a consiliilor de conducere ad-hoc

In unele unitati penitenciare, directorii au adoptat practica abuziva a consiliilor de conducere ad-hoc in locul practicii comune, in care sedinta consiliului de conducere era anuntata cu cel putin 3 zile inainte de intrunire.

Intrunirea ad-hoc a consiliului de conducere are caracter exceptional, iar directorii care abuzeaza de aceasta situatie trebuie sa justifice caracterul exceptional al masurii, altfel vor trebui sa raspunda disciplinar pentru incalcarea Deciziei directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) referitoare la organizarea consiliului de conducere.

Deoarece in cadrul sedintei consiliului de conducere se discuta probleme de interes profesional, economic si social ale angajatilor, conducerea unitatii are obligatia de a convoca in scris organizatia sindicala cu cel putin 3 zile lucratoare inaintea organizarii sedintei.

Ba mai mult, odată cu invitatia de a participa la sedintele consiliului de conducere, administratia locului de detinere are obligatia de a trimite sindicatului si ordinea de zi si documentele de lucru aferente, in cazul în care exista.

Exista cazuri in care, organizatiile sindicale sunt anuntate cu cateva minute inaintea inceperii sedintei de lucru sau deloc, situatie care duce inevitabil la deteriorarea relatiilor si dialogului social dintre organizatiile sindicale si conducerile respectivelor  penitenciare.

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: