Pontaje masluite de sefi la Penitenciarul Poarta Alba

Pontaje masluite de sefi la Penitenciarul Poarta Alba

La Poarta Alba nu se ponteaza orele lucrate efectiv ca sa nu se complice mai marii puscariei cu calcule si recuperari. Niciodata colegii din schimb nu lucreaza mai putin de 13 ore. Cu toate acestea in toate documentele de pontaj apare cifra 12, iar recuperarile se raporteaza doar la ture intregi. Da. Se intampla in penitenciarul unde iti schimba functia daca nu-i place sefului de tine.

Un nou tip de sclavagism modern – munca nepontata (angajatul munceste, dar nu este pontat).  Articolul 119 din Codul Muncii precizeaza in mod expres: „Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, (…)”.

Tot in legislatia muncii se stipuleaza ca: Art. 111″Timpul de munca reprezinta orice perioadă în care salariatul presteaza munca, se afla la dispozitia angajatorului si indeplineşte sarcinile si atributiile (…)” Asadar, se afla in situatia de incalcare flagranta a legii directorul care nu ponteaza angajatii?

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Un gând despre „Pontaje masluite de sefi la Penitenciarul Poarta Alba

  1. Se întâmplă de mult chestia cu pontaje măsluite, acum probabil că și-au luat avânt după ce au primit NUP la plângerea penală de fals și uz de fals pe care au primit-o de la pritenii din Medgidia unde s-a declinat competența pentru un dosar deschis unde trebuie.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: