Repatriem detinuti in conditii improprii?!

Repatriem detinuti in conditii improprii?!
Intentia ministrului Toader de a repatria detinutii din Elvetia este surprinzatoare avand in vedere ca, prin lege, penitenciarele romanesti au fost declarate improprii. Ar insemna ca in mod voit unor detinuti li se incalca drepturi si ca ne asumam posibile sanctiuni CEDO.  Asta desigur daca conditiile din penitenciarele romanesti sunt atat de improprii pe cat le-au definit reprezentantii actualei coalitii de guvernare.

Faptul ca detinutii ar declara dupa ce revin din penitenciarele din Elvetia ca ca au fost in vacanta, este absolut nerelevant din perspectiva realizarii actului de justiei si in nciun caz nu poate constitui un motiv pentru a supraaglomera penitenciarele romanesti cu cei 10 – 12 mii de detinuti romani aflati in Europa. AICI detalii.
Repatriem detinuti in conditii improprii?!
In aceste conditii pare corecta pozitia reactia Amnesty International – Elevetia care nu are deloc incredere in declaratiile ministrului Toader avand in vedere ca in mandatul acestuia investitiile in penitenciare s-au redus la jumatate si sunt destule cazuri de cladiri de penitenciare care risca sa se prabuseasca. Noi stim ca actualul ministrl Justitiei mai are obiceiul sa minta.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: