Tudorel Toader da banii nostri la infractori

Ar minti Tudorel pentru noi, cum minte pentru detinuti?

Tudorel Toader nu are bani pentru plata orelor suplimentare, dar are bani pentru despagubirea detinutilor. Recent ministrul Justitiei a mintit opinia publica ca hotararea pilot CEDO ar obliga statul roman sa plateasca detinutilor o suma de bani pentru cazarea acestora in conditii improprii.

De inteles pozitia domnului ministru, atata timp cat slujeste 2 infractori celebri. E normal pentru domnia sa sa fie aservit condamnatilor, dar este imoral pentru romanul simplu platitor de impozite, elevul cu alocatie de cativa lei pe luna, studentul cu bursa de merit cat jumatate din cat ar primi puscariasii, sau angajatii din penitenciare ori intreg sistem judiciar.

Nu cred ca ministrul justitiei ar fi mintit opinia publica, ca sa gaseasca o justificare pentru a plati cele peste 1.000.000 de ore suplimentare nerecuperate efectuate de angajatii din penitenciare. Nici n-ar fi cazul plata fiind justificata.

De notat insa ca angajatii din penitenciare nu actioneaza in instanta incalcarea drepturilor si munca in conditii improprii. Angajatii din penitenciare nu se revolta ca nu li se asigura la timp drepturile. Poate ca d-aia nici nu misca nimic ministrul.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: