Jurnal de protestatar

Jurnal de protestatar

In data de 24.03.2018, am participat la protestul organizat de sindicatele din Politie si din Penitenciare.

10:00 – Am ajuns in Piata Revolutiei vizavi de sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Cum am coborat din taxi, am auzit zgomotul protestului, facut de colegii care se aflau in fata MAI, cu miile. Cu totii purtau veste verzui, inscriptionate cu numele sindicatului din care faceau parte si judetul din care proveneau, orientati cu fata catre sediul MAI, scandand lozinci in zgomotul asurzitor al vuvuzelelor.

10:05 – Am ajuns langa masa de protestatari. Erau in jur de 7.000 de oameni, veniti fiecare sa-si spuna nemultumirile de la serviciu. Toti vorbeau acelasi glas suparat: salarizare corecta, pensii echitabile si conditii de lucru mai bune. Televiziunile filmau si luau interviuri.

10:10 – Am intrat in multime, cautand colegii din penitenciare. I-am gasit in partea dreapta a multimii. Purtau aceleasi veste, numai ca vestele lor aveau inscriptionat in plus, pe spate: „PENITENCIARE”. Aproximativ 300 de angajati din penitenciare, uniti intr-un singur glas au venit din toate colturile tarii sa se alature colegilor din Politie. Penitenciarele strigau: „Tudorele, nici nu stii cat de mic incepi sa fii!”, „Tudorel, sluga model.” si „Demisia!”.

11:00 – Am plecat in coloana spre sediul Guvernului. Impresionant! Flancati de jandarmi ne-am indreptat spre Bulevardul Magheru. Trecatorii de pe trotuare se opreau sa filmeze sau sa faca poze. Incluziv oamenii din masini filmau sau faceau poze, iar unii dintre ei mai scoteau capul pe geam si adresau injurii politicienilor.

12:00 – Am ajuns in Piata Romana. Capul coloanei ajunsese deja la Guvern. Noi, penitenciarele, cei 300, eram in spatele coloanei pentru a nu ne amesteca cu masa de politisti. Din Piata Romana pana la Guvern s-a mers mai incet, deoarece primii protestatari din coloana imensa ajunsesera in Piata Victoriei si se grupau in acea zona.

13:00 – Am ajuns in Piata Victoriei. Noi, cei 300 de angajati din penitenciare, am ocolit politistii si ne-am asezat in stanga masei de protestatari. Acolo ni s-au alaturat alte trei grupuri de angajati veniti la protest.

14:30 – Presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) ne-a explicat rolul protestului si consecintele lui. Am inteles ca fiecare dintre noi trebuie sa se implice pentru drepturile lui.

P.S. Mi-as fi dorit ca cei 300 de angajati din penitenciare sa fi fost aproximativ 13.000, atat cati sunt in total in sistemul penitenciar. Acolo unde exista solidaritate, exista forta. Unde exista forta se vad si rezultatele. FSANP continua!

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: