Spor pentru psihiatrie acordat personalului din penitenciare

Spor pentru psihiatrie acordat personalului din penitenciare

Sporul pentru psihiatrie se poate acorda angajatilor din penitenciare daca acestia desfasoara activitati cu detinutii bolnavi psihici si periculosi. Din interpretarea Legii nr. 153/2017 reiese ca angajatii din penitenciare beneficiaza de sporurile din alte domenii de activitate din sectorul bugetar daca se afla in situatii similare cu angajatii din respectivele domenii

Avand in vedere aceste aspecte, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a foslicitat azi, 04.12.2017, Administratiei Nationale a Penitenciarelor sa ia masuri in vederea elaborarii normelor si metodologiilor care permit punerea in plata a sporului pentru psihiatrie. AICI solicitarea.

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

6 gânduri despre „Spor pentru psihiatrie acordat personalului din penitenciare

 1. Ordinul nr. 90/2008 privind acordarea sporului de prevenție personalului de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din structurile sanitare ale Ministerului Apărării.

  Apreciază

 2. In anul 2016 s-a cerut o situatie cu bolnavii cu afectiuni psihice pe care ii avem in unitate si erau date acolo 9 coduri de boala din cele 999 care se folosesc in Romania pentru diagnosticare, problema este ca in spitalele penitenciar si chiar la consulturile de specialitate in reteaua MS diagnosticul nu se pune cu aceste coduri, marea majoritate a detinutior bolnavi psihic au diagnostice de genul „tulburare disociala de personalitate” care nu se regasete in cele 999 de coduri sau epilepsie (cod 373) care nu era intre cele 9 coduri care se cereau raportate.Diagnostice de genul scizofrenie, tulburare bipolara sau altele care sunt considerati periculosi au doar detinutii care vin diagnosticati din reteaua MS, au avut internari la psihiatrie in antecedentele lor personale inainte de a ajunge detinuti.In reteaua spitalelor penitenciare detinutii cu afectiuni psihice sunt subdiagnosticati dar supratratati, la diagnosticul de tulburare disociala de personalitate se indica 3-5 tipuri de medicamente din toate categoriile de medicamente psihiatrice: antidepresive, anxiolitice, barbiturice, sedative ?! Personal acest aspect ma enerveaza la culme pentru ca nu inteleg cum pot medici care au muncit si invatat peste 20 de ani pentru a ajunge medic specialist sa-si practice profesia asa in bataie de joc, fiind cadru medical inteleg ca diagnosticarea afectiunilor psihice este mai delicata, nu exista o analiza de sange specifica in scizofrenie sau paranoia asa cum exista in alte afectiuni, nu se vede nici la CT sau RMN dar sigur exista teste care ar trebui facute si detinutii ar trebui sa fie corect diagnosticati si nu doar indopati cu medicamente.

  Apreciază

 3. Sporul de preventie acordat tuturor cadrelor sanitare, inclusiv celor din MAPN, se va da vreodata si personalului sanitar din penitenciare?

  Apreciază

   1. Din interpretarea Legii nr. 153/2017 reiese ca angajatii din penitenciare beneficiaza de sporurile din alte domenii de activitate din sectorul bugetar daca se afla in situatii similare cu angajatii din respectivele domenii… De ce nu ar trebui sa primim cei 11% spor de preventie cum se primeste si la cabinetele medicilor de familie, policlinica si in spitale?

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: