Instanta confirma ilegalitatea functionarii comisiilor de disciplina

Instanta confirma ilegalitatea functionarii comisiilor de disciplina

La Penitenciarul Bistrita, presedintele Sindicatul Salariatilor Penitenciarului Bistrita, Marius LACATIS, castiga inca un proces impotriva abuzurilor la care sunt supusi angajatii din penitenciare, in materia cercetarii disciplinare.

”Avand in vedere Decizia Curtii de Apel Cluj prin care se respinge recursul declarat de Penitenciarul Bistrita impotriva hotararii Tribunalului B-N care a stabilit ilegalitatea unei sanctiuni disciplinare aplicate de comisia de disciplina din cadrul Penitenciarului Bistrita, putem sustine fara nicio o rezerva ca, in prezent, nu exista cadrul legal care sa reglementeze modul de organizarea si functionare a comisiilor de disciplina constituite la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor si unitatilor subordonate .
Minuta Decizie Curtii de Apel Cluj:
Ora estimata: 08:30
Complet: 4R
Tip solutie: Mentine hotararea atacata
Solutia pe scurt: Respinge recursul declarat de paratul M J – A N P – Penitenciarul Bistrita impotriva sentintei civile nr. 559 din 09.06.2017 pronuntata in dosarul nr. 23/112/2017 al Tribunalului Bistrita-Nasaud pe care o mentine in intregime. Fara cheltuieli de judecata in recurs. Decizia este definitiva. Pronuntata in sedinta publica din 24.11.2017.
Document: Hotarare 5695/2017 24.11.2017”

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

7 gânduri despre „Instanta confirma ilegalitatea functionarii comisiilor de disciplina

   1. Ia sa vedem ce noroc au unii…sau putem merge pe citatul ” norocul si-l face omul cu măna lui” …cum vreti …ambele variante se regasesc mai jos!

         Deci despre procedura disciplinara stim ca a fost declarata neconstitutionala de catre Curtea de Apel .in anul 2015.

    Legea 293 spune urmatoarele:

    art.  4
    (3) Funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare are dreptul să refuze, în scris şi motivat, îndeplinirea dispoziţiilor primite de la superiorul ierarhic, dacă le consideră ilegale. Dacă cel care a emis dispoziţia o formulează în scris, funcţionarul public cu statut special este obligat să o execute, cu excepţia cazului în care aceasta este VÄDIT ILEGALĂ. Funcţionarul public cu statut special ESTE OBLIGAT să aducă la cunoştinţă superiorului ierarhic al persoanei care a emis dispoziţia aceste situaţii.

    ART. 5
    Exercitarea funcţiei publice din sistemul administraţiei penitenciare se conduce
    după următoarele principii:
    a) supunerea deplină faţă de lege;
    Art . 48
    Funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare are următoarele obligaţii:
    a) să cunoască şi să respecte principiile generale prevăzute de Constituţie şi de celelalte legi, precum şi să apere valorile democraţiei;
    j) să se conformeze dispoziţiilor date de conducătorii ierarhici cărora le este subordonat direct, cu respectarea prevederilor art. 4 alin. (3);

    ART. 69
    Sunt abateri disciplinare următoarele fapte:
    p) nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art. 48.(mai sus)

    Principiile generale ale  Constitutiei
    Statul român
    (5) In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.

    INTREBARE:: DOMNII/DOAMNELE CARE FAC PARTE DIN COMISIA DE DISCIPLINA  A ANP-ULUI SI CARE  SI-AU EXERCITAT SI ISI EXERCITA IN CONTINUARE CALITATEA DE MEMBRI SAU DE PRESEDINTI AI COMISIILOR DE DISCIPLINA , AU SAVARSIT ABATERI DISCIPLINARE INCEPAND CU ANUL 2015 Si PANA IN PREZENT?

    Apreciază

 1. Buna ziua. Am si eu o intrebare: Comisia de disciplina de la ADMINISTRATIA NATIONALA A PENITENCIARELOR functioneaza legal? Si daca functioneaza legal, va rog sa-mi spuneti care este prevederea legala care sta la baza functionarii acesteia? Multumesc!

  Apreciază

   1. Mai am o intrebare, ma scuzati .Da’ daca te numeste seful ierarhic sa faci parte dintr-o comisie de disciplina,
    din cadrul ANP -central , care stii ca functioneaza ilegal din anul 2015 dupa cum spune decizia Curtii de Apel, ce faci? Multumesc!

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: