Directorul Pres

Directorul Pres

Am gasit foarte interesant acest comentariu la articolul „Urletele si jignirile iau locul argumentelor”, postat ieri pe site-ul www.penitenciare.info, un articol dedicat unui director de penitenciare care urla si tipa la subalterni, in special la femei, considerandu-se mare barbat.

„Directorii Pres s-au obisnuit ca amenintarile si atacurile la demnitatea unei persoane, prin violenta verbala si insulte, sa faca parte din banalitatea vietii noastre si e de apreciat ca FSANP-ul le scoate de acolo si le incrimineaza. Ar fi de laudat ca toate persoanele, care au fost in situatii asemanatoare, sa povesteasca pentru ca tacerea victimelor sa se transforme in rusinea agresorilor.

In mentalitatea colectiva a oamenilor onesti, Directorul Pres este reprezentat  ca fiind las, incompetent, incapabil sa-si creeze relatii autentice si de calitate, in schimb isi creeaza relatii superficiale, pe care le intretine cu slugarnicia valetilor  de casa.  El te obliga zilnic sa citesti de la dreapta la stanga si nu de la stanga la dreapta  si traieste zilnic  cu spaima ca  patriarhia anepista ii poate lua intr -o zi  sandalele, sosetele flausate, pampersul ori circumvolutiunile de pe abdomen. Pentru ca nu se poate racorda la ceilalti considerand  ca  legea nu ar trebui sa  i se aplice  si nu de putine ori se simte indreptatit sa faca tot ce vrea si ca ar trebui sa i se permita asta, umbla cu limba scoasa sa- si mai asume cu repeziciune inca o decizie privind proceduri de imbunatatire a tehnicii piciorului in gura considerand  ca tehnica pumnului este cu mult depasita. Nu socoteste ca trebuie sa raspunda pentru propriile fapte deoarece frustrarea personala il plaseaza mai presus de toti si este convins ca este cel mai bun, ca stie cel mai bine si ca merita cel mai mult. In acelasi timp este caracyerizat de  rautate si  agresivitate ascunsa pe care cu greu si le tine in frau, se lasa prada impulsurilor si dezvolta obsesii fata de victime.

Nu simte nici vinovatie nici rusine si de regula el, narcisistul, explica patriarhilor, numitilor pe viata ai ANP-ului, cum vina e a celorlalti pentru propriile comportamente, inventand tot felul de  minciuni pentru asta, pozand in victima si facandu-l pe celalalt sa para de fapt agresorul, „cel rau”.

In general detine anumite trasaturi care se aseamana cu setul de valori promovate si recompensate de  world anp  si care se regasesc mult mai frecvent in birourile inscriptionate cu director si alte functii de conducere decat  in camerele de detentie.Diferenta  si confuzia noastra  in acelasi timp rezida  din mediul in care au fost incurajate sa se dezvolte aceste abilitati: social sau antisocial. 

Asadar, asa cum ne am obisnuit, asistam, si de data asta, la o specie ”valoroasa”, obtinuta in crescatoria de resurse umane world ANP, dintr-o incrucisare nefericita de lana de oaie romaneasca, zarzavat rusesc si un soi de varza rosie murata care se numeste… Directorul Pres…

Asteptam cu nerabdare si maxim interes o reinterpretare, a specialistilor , marca ANP, a modelului „invidiat” Gotiu si Palada…”

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Directorul Pres

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: