Urletele si jignirile iau locul argumentelor

Urletele si jignirile iau locul argumentelor

Pentru un director de penitenciare respectul angajatilor, respectul colegilor directori din alte unitati penitenciare ar trebui sa fie nepretuit. Ei bine, cum poate un director sa se asocieze cu un comportamnet de om mic, in care locul argumentelor este luat de urlete, jigniri, amenintari? Vorba aceea: comportamentul despotic demonstreaza ca abuzatorii au fost ei insisi victimele unor abuzuri in copilarie sau sunt transformarea lingailor de mai devreme?

Un om puternic, rational nu apeleaza la urlete si tipete, mai ales cand subalterna lui este o FEMEIE. Argumentele sunt fundamentale pentru un om inteligent. Prostul tipa, urla, jigneste, deoarece nu are capacitatea necesara sa-si argumenteze deciziile.

Acest tip de directori imi este cunoscut. In fata superiorilor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) se caciuleste, indoindu-si coloana vertebrala pana in punctul acela critic de a face „POC”. Sunt directorii de tip „preș”. Directorii „preș” accepta orice forma de pantof pe ei, oricat de murdari ar fi, fara sa scoata pe gura alte cuvinte decat „Am inteles! Sa traiti!”, dar cand se intorc in unitate se dau mari comandanti.

Salut pe cel ce intelege acest articol! Data viitoare ii voi spune prenumele, numele si alte fapte reprobabile, insotite de cateva sesizari pe la comisiile de disciplina si parchet pentru ultraj si alte fapte. Ultraj poate fi si in cazul in care seful tipa, jigneste, injura un subaltern, dar si invers.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „Urletele si jignirile iau locul argumentelor

 1. Acest comportament inacceptabil la adresa unor colegi este des intalnit din pacate. LA Mioveni domnul director „subtirel” nu le raspunde colegilor ofiteri la buna ziua cand umbla prin comandament. Alti colegi le injura pe asistente, de aud detinutii, de aia devin obraznici. La Jilava distinsa directoare de la educativ are un comportament exact ca in articol, tipete, amenintari, sicane, dusmanoasa si tine minte ani de zile ca ai suparat-o, a fost reclamata de vreo 6 colegi si mai ales colege care au prins curaj si degeaba. Culmea ca acesti directori pres apar in penitenciarele unde este si coruptie mare, vezi telefoane si detinuti VIP

  Apreciază

 2. Directorii Preş s-au  obişnuit ca amenintarile si atacurile la demnitatea unei persoane, prin violenta verbala si insulte , să facă parte din banalitatea vieţii noastre şi e de apreciat ca fsanp-ul  le scoate de acolo şi le incriminează. Ar fi de  laudat  ca  toate  persoanele, care au fost in situatii asemanatoare , sa povesteasca pentru ca  tacerea victimelor  sa se transforme în ruşinea agresorilor.
     In mentalitatea colectiva a oamenilor onesti, Directorul Preş este reprezentat  ca fiind laş ,incompetent   ,incapabil  sa-si creeze relatii autentice si de calitate in schimb isi creeaza relatii superficiale pe care le intretine  cu slugarnicia valetilor  de casa.  El   te obliga  zilnic sa citesti de la dreapta la stanga si nu de la stanga la dreapta  si traieste zilnic  cu spaima ca  patriarhia anepista ii poate lua intr -o zi  sandalele ,sosetele flausate, pampersul  ori circumvolutiunile de pe abdomen . Pentru ca nu se poate racorda la ceilalti considerand  ca  legea nu ar trebui sa  i se aplice  si nu de putine ori se simte indreptatit sa faca tot ce vrea si ca  ar trebui sa i  se permita asta ,  umbla   cu limba  scoasa   sa- si  mai asume cu repeziciune inca  o decizie privind proceduri de imbunatatire a tehnicii  piciorului in gura considerand  ca tehnica pumnului este cu mult depasita . Nu socoteste ca trebuie sa raspunda pentru propriile fapte deoarece frustrarea personala il plaseaza mai presus de toti si este convins ca este  cel  mai bun,  ca stie cel mai bine si ca merita cel mai mult. In acelasi timp este caracyerizat de  rautate si  agresivitate ascunsa pe care cu greu si le tine in frau , se lasa prada impulsurilor si
  dezvolta obsesii fata de victime .
  Nu simte nici vinovatie nici rusine si de regula  el , narcisistul , explica patriarhilor, numitilor pe viata ai anp -ului , cum vina  e a celorlalti  pentru propriile comportamente, inventand tot felul de  minciuni pentru asta, pozand in victima si facandu-l pe celalalt sa para de fapt agresorul, „cel rau”.
  In general detine  anumite trasaturi care se aseamana cu setul de valori promovate si recompensate de  world anp  si care se regasesc mult mai frecvent in birourile inscriptionate cu director si alte functii de conducere decat  in camerele de detentie.Diferenta  si confuzia noastra  in acelasi timp rezida  din mediul in care au fost incurajate sa se dezvolte aceste abilitati :  social sau antisocial. 

    Asadar,   asa cum ne am obisnuit, asistam , si de data asta ,la o specie” valoroasa „,obtinuta in crescatoria de resurse umane world anp , dintr-o incrucisare nefericita  de lana  de oaie romaneasca ,zarzavat rusesc si  un soi de  varza rosie murata  care se numeste…. Directorul Preş…..
  Asteptam cu nerabdare si maxim interes o reinterpretare, a specialistilor , marca anp, a modelului „invidiat”Goțiu si Palada…

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: