Pentru un director de penitenciare respectul angajatilor, respectul colegilor directori din alte unitati penitenciare ar trebui sa fie nepretuit. Ei bine, cum poate un director sa se asocieze cu un comportamnet de om mic, in care locul argumentelor este luat de urlete, jigniri, amenintari? Vorba aceea: comportamentul despotic demonstreaza ca abuzatorii au fost ei insisi victimele unor abuzuri in copilarie sau sunt transformarea lingailor de mai devreme?

Un om puternic, rational nu apeleaza la urlete si tipete, mai ales cand subalterna lui este o FEMEIE. Argumentele sunt fundamentale pentru un om inteligent. Prostul tipa, urla, jigneste, deoarece nu are capacitatea necesara sa-si argumenteze deciziile.

Acest tip de directori imi este cunoscut. In fata superiorilor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) se caciuleste, indoindu-si coloana vertebrala pana in punctul acela critic de a face “POC”. Sunt directorii de tip “preș”. Directorii “preș” accepta orice forma de pantof pe ei, oricat de murdari ar fi, fara sa scoata pe gura alte cuvinte decat “Am inteles! Sa traiti!”, dar cand se intorc in unitate se dau mari comandanti.

Salut pe cel ce intelege acest articol! Data viitoare ii voi spune prenumele, numele si alte fapte reprobabile, insotite de cateva sesizari pe la comisiile de disciplina si parchet pentru ultraj si alte fapte. Ultraj poate fi si in cazul in care seful tipa, jigneste, injura un subaltern, dar si invers.