Respectarea disciplinei de stat, un deziderat greu de atins in unitatile penitenciare

Agentii cu studii superioare vor fi numiti in functiile prevazute cu studii superioare

Unitati penitenciare tinta: Penitenciarul Giurgiu si Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin. Legea spune ca indeplinirea prin DZU a sarcinilor unui post, altul decat cel pe care angajatul este numit in statul de functii, dar si delegarea de sarcini sunt conforme numai atunci cand respecta raportul dintre complexitatea sarcinilor delegate, cunostintele, experienta si capacitatea necesara efectuarii actului de autoritate incredintat.

Tot legea spune ca un post in sistemul penitenciar se ocupa (imputernicire, delegare, numire etc) de catre un angajat numai daca acesta indeplineste intocmai conditiile necesare ocuparii acestui post (de la pregatirea profesionala, functie, pana la grad si corp profesional).

 

In ciuda acestor conditii, avem directori de penitenciare, pentru care legea este facultativa si dispun, de la sine putere (peste actele normative), ca agentii sa indeplineasca functii de ofiteri fara ca acestia sa fie remunerati pentru sarcinile primite, chiar daca in compartiment exista ofiteri care ar putea sa indeplineasca, in conditii de legalitate, sarcinile respective.

Aceasta practica nu este nici LEGALA si nici MORALA.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Respectarea disciplinei de stat, un deziderat greu de atins in unitatile penitenciare

  1. Dar ce Spuneti de comisii de disciplina care au pus angajații pe liber?la unele dintre ele chiar un membru,reprezentant al sindicatului a „votat”pentru destituire din funcție scorul fiind 2-3??

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: