Legalitatea functionarii comisiilor de disciplina

Legalitatea functionarii comisiilor de disciplina

In anul 2015 Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit prin Decizia nr. 803/2015 ca organizarea si functionarea comisiilor de disciplina din sistemul penitenciar, prin ordin ordin de ministru, sunt neconstitutionale si a dispus ca in termen de 45 de zile MJ si ANP sa introduca procedura disciplinara in Legea 293/2004 privin Statutul functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare (lege organica).Azi suntem in data de 10 octombrie 2017, iar MJ si ANP nu a reusit sa introduca procedura disciplinara in Legea 293/2004. Raporturile juridice ale angajatilor din penitenciare nu pot fi modificate decat prin LEGE ORGANICA, nu prin decizie de director general sau director de uniatate penitenciara. Asadar, orice alt „act normativ”, care nu are statut de lege organica (speciala) si care reglementeaza procedura disciplinara, ESTE ILEGAL, oricat si-ar stoarce creierii juristii sistemului penitenciar sa gaseasca o portita in „legislatia comuna”.

In concluzie, in 13 unitati penitenciare nu functioneaza comisiile de disciplina, pentru ca managerii acelor unitati au dat dovada de maturitate si seriozitate in aplicarea legilor si au respectat deciziile Curtii Constitutionale.

Felicitari, directorilor in ale caror penitenciare nu functioneaza comisiile de discilpina, si cu toate astea discilpina in randul angajatilor se respecta!

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: