Prezentare intalnire Guvern si sindicate (Cartel ALFA) 06 octombrie 2017

Prezentare intalnire Guvern si sindicate (Cartel ALFA) 06 octombrie 2017

Astazi a avut loc o noua intalnire cu Guvernul Romaniei pe subiectul transferului taxelor sociale de la angajator la angajat si consecintele pe Legea salarizarii bugetare (Legea nr. 153/2017). S-a reiterat pozitia guvernului ca: legea salarizarii bugetare, transferul taxelor sociale, legea pensiilor sunt la “pachet”, desi nu au fost si nu sunt scoase la pachet. Angajatii din penitenciare pierd la salariu, incepand cu 01 ianuarie 2018.

In afara de BNS care a comunicat clar, ca si CNS Cartel ALFA, ca nu sunt de acord cu transferul taxelor sociale, ceilalti reprezentanti au declarat ca se merge pe transfer, pentru ca se stia ca majorarea din 1 ian 2018 include transferul taxelor sociale.

Sindicatele au aratat ca este inadmisibil ca o crestere falsa (de la 1 ianuarie 2018, inclusiv cea din sanatate din martie 2018, ca si salariile promise din 2022) sa aiba consecinte ca majoritatea salariatilor (a celor care nu sunt bugetari), dar si a unora din sectorul bugetar, sa conduca la o scadere a veniturilor nete, cat si distrugerea politicii sociale in Romania (fond somaj, fond concedii medicale, fond de risc accidente, fond garantare salarii in caz de lichidare a societatii, cat si obligatiile contributiilor sociale suplimentare pt conditii deosebite (fosta gr II) sau speciale (fosta gr I) sa fie platite NUMAI de lucratori), si ca este util a cauta si gasi alte cai.

 

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: