Penitenciarul de Femei Ploiesti – Targsorul Nou|Toate regimurile, dar este penitenciar cu regim inchis

Penitenciarul de Femei Ploiesti - Targsorul Nou|Toate regimurile, dar este penitenciar cu regim inchis

Penitenciarul de Femei Ploiesti – Targsorul Nou, care custodiaza in prezent aproximativ 575 de persoane private de libertate, este stabilit ca penitenciar cu regim inchis, desi custodiaza detinute femei clasificate in toate regimurile de executare a pedepsei: regim deschis, regim semideschi, regim inchis, regim de maxima siguranta, arestati preventiv, sectie de mama si copilul, sectie de HIV.

Este interesant de observat care au fost criteriile de acordare a statutului de „penitenciar cu regim inchis” unei puscarii care are sub paza si supraveghere toate categoriile de detinuti. Astfel, in urma unei analize obiective a situatiei reale existente in Penitenciarul de Femei Ploiesti – Targsorul Nou, ar trebui sa se ia urmatoarele masuri:

  1. fie acordarea calitatii de penitenciar de maxima siguranta;
  2. fie relocarea detinutelor clasificate in regim de maxima siguranta, deoarece, teoretic, penitenciarul nu dispune de calificarea necesara custodierii detinutelor in regim de maxima siguranta.

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) ar trebui sa ia in calcul aspectele semnalate in prezentul articol si sa confere angajatilor din Penitenciarul de Femei Ploiesti – Targsorul Nou toate beneficiile de care ar rezulta din clasificarea acestei unitati ca penitenciar de maxima siguranta, asa cum sustine presedintele Sindicatului „Equitas” Targsor, Adrian Grigoroiu.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Penitenciarul de Femei Ploiesti – Targsorul Nou|Toate regimurile, dar este penitenciar cu regim inchis

  1. Și cu penitenciarul Focșani cum rămâne? Care mai e și de tranzit….lipsa de interes
    a sindicatului m a face sa mi fie lehamite și s a mă retrag ca mulți alți colegi în viitorul apropiat.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: