Penitenciarul de Femei Ploiesti – Targsorul Nou, care custodiaza in prezent aproximativ 575 de persoane private de libertate, este stabilit ca penitenciar cu regim inchis, desi custodiaza detinute femei clasificate in toate regimurile de executare a pedepsei: regim deschis, regim semideschi, regim inchis, regim de maxima siguranta, arestati preventiv, sectie de mama si copilul, sectie de HIV.

Este interesant de observat care au fost criteriile de acordare a statutului de “penitenciar cu regim inchis” unei puscarii care are sub paza si supraveghere toate categoriile de detinuti. Astfel, in urma unei analize obiective a situatiei reale existente in Penitenciarul de Femei Ploiesti – Targsorul Nou, ar trebui sa se ia urmatoarele masuri:

  1. fie acordarea calitatii de penitenciar de maxima siguranta;
  2. fie relocarea detinutelor clasificate in regim de maxima siguranta, deoarece, teoretic, penitenciarul nu dispune de calificarea necesara custodierii detinutelor in regim de maxima siguranta.

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) ar trebui sa ia in calcul aspectele semnalate in prezentul articol si sa confere angajatilor din Penitenciarul de Femei Ploiesti – Targsorul Nou toate beneficiile de care ar rezulta din clasificarea acestei unitati ca penitenciar de maxima siguranta, asa cum sustine presedintele Sindicatului “Equitas” Targsor, Adrian Grigoroiu.