Angajat reeducat de detinut

Angajat reeducat de detinut

Printre angajatii cu bun-simt, care-si indeplinesc cu maxima constinciozitate atributiile profesionale se regasesc si acei agnagajti care au imprumutat comportamentul detinutilor pe care ii custodiaza, contrar a ceea ce au invatat in scolile de pregatire pentru profesia de agent si ofiter de penitenciare. Acest tip de angajat de penitenciare se numeste ”angajatul reeducat de detinut” si se identifica prin:

 • limbaj specific (vocabular ”de camera” (expresii injurioase), expresii argotice: ”bididiu”, ”praduitor”, ”lachi”);
 • gesturi specifice;
 • atitudine ostila si suspicioasa fata de orice coleg cu care intra in contact;
 • refractar la schimbare si reguli;
 • orientare maladiva spre a incalca legea si normele interne de conduita (abuzand de drepturi)

Expresia care este la moda in replica unor angajati din penitenciare, carora li se explica in termeni rationali si politicosi de catre un coleg (sef sau subaltern), ca trebuie sa adopte o atitudine contrara asteptarilor lor sau sa indeplineasca o sarcina care nu a fost prevazuta pana la momentul respectiv, este: ”UNDE SCRIE?”. Aceasta expresie este monumentala si lasa fara replica orice persoana care cunoaste legea si actioneaza in spiritul ei.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

4 gânduri despre „Angajat reeducat de detinut

 1. Se numește defect profesional, iar anp-ul nu are un program care să ne corecteze aceste erori de comportament… , doar cei ce lucrează cu hotul știu asta!

  Apreciază

 2. Sunt, si nu putini. Iar unii stau chiar sub umbrela sindicatului, reclamand si plangand cu lacrimi de crocodil pentru ca li s-a cerut sa schimbe un coleg la masa. Cat tupeu a avut acel coleg, domnule! Cat de nesimtit a fost pentru ca i- a cerut asa ceva!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: