Trap, trap, trap! Ne apropiem cu pasi repezi de cazurile de agresiune din Politie

Trap, trap, trap! Ne apropiem cu pasi repezi de cazurile de agresiune din Politie

In luna august 2017, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) i-a adus in mod direct la cunostinta directorului Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (DSDRP-ANP), comisar sef de penitenciare Razvan COTOFANA, ca s-au intensificat cazurile in care detinutii agreseaza, atat verbal, cat si fizic angajatii din penitenciare care desfasoara activitati directe cu detinutii, in vederea luarii unor masuri concrete de prevenire sau contracarare a actiunilor de ultraj ale detinutilor/apartinatorilor acestora, indreptate impotriva personalului de penitenciare.

Ca reactie imediata si in sprijinul angajatului care efectueaza mii de ore suplimentare, singur pe sectie, cu peste 200 de detinuti in supraveghere continua (contrar Regulamentului), cu mijloace de protectie invechite, uzate sau inexistente, domnul Razvan COTOFANA, directorul DSDRP-ANP a luat urmatoarele masuri concrete:

 1. …………………………………………………………………….
 2. …………………………………………………………………….
 3. …………………………………………………………………….
 4. …………………………………………………………………….
 5. …………………………………………………………………….

Ca urmare a acestor masuri fulger, enumerate mai sus, luate de domnul Razvan COTOFANA, s-au stopat cazurile de ultraj ale detinutilor indreptate impotriva supraveghetorilor, educatorilor, psihologilor, agentilor escorta, sefilor de tura si sefilor de sectii. Ba mai mult, angajatii din penitenciare se roaga cu lacrimi in ochi de preasfintii detinuti sa le mai adreseze cate un naiv „Du-te naiba, don’ sef!”, pentru a-si justifica sporul de pericol din salariu.

Ah! M-am trezit din vis! Realitatea este cu totul alta: Domnul Razvan COTOFANA (directorul DSDRP-ANP) nu a luat nicio masura pentru stoparea agresiunilor detinutilor impotriva cadrelor, iar detinutii nu au devenit deloc sfinti. Din contra, pe zi ce trece angajatii sunt tot mai amenintati si agresati. Angajatii care desfasoara activitati directe cu detinutii se simt neprotejati de sistemul caruia ii suporta lipsurile si lipsa decizionala a sefilor din DSDRP.

Agentul de la Politie (vezi poza de profil) este doar exempul de ultraj spre care se indreapta cu pasi repezi agentii de pe sectiile din penitenciarele subordonate Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

4 gânduri despre „Trap, trap, trap! Ne apropiem cu pasi repezi de cazurile de agresiune din Politie

 1. Dex -POSTERITÁTE s. f. 1. Urmași. 2. (Înv.) Succesiune de persoane care descind din aceeași familie; urmași, descendenți. – Dinfr. postérité, lat. posteritas, -atis. Ai mare dreptate, în acest sistem numai prin și pentru urmași s-a lucrat.

  Apreciază

 2. Cosmin! Da-mi numarul de telefon sa-ti spun eu de ce nu are timp domnul Cotofana R. sa se preocupe de siguranta lucratorilor. Are alte activitati in timpul programului care nu tine de profesie.

  Apreciază

   1. Prietene, cam ce ar trebui sa facă dl Cotofana? Așa ca pentru posteritate. Mai concret un pic dacă se poate. In afara de eternele tale văicăreli in acest sens, ai venit cu vreo propunere? Conduce cumva dl Coțofana sistemul penitenciar sau ministerul justiției? Tu te auzi ce spui?

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: