Directoarea economica a ANP-ului n-a descoperit inca manualele de economie

Neclaritatile din salarizare eliminate prin ordonanta de urgenta

Directorul Directiei Economico-Administrative (DEA) a Adminsitratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), comisar sef de penitenciare Claudia Zmeu, nu a descoperit inca manualele de economie si nici pe cele de management, astfel incat sa poata conduce eficient sectorul economico-administrativ al sistemului penitenciar.

Trecand peste episodul: CALCULUL SALARIILOR, la care vom reveni cu detalii in alte articole, doamna Claudia Zmeu, a interzis saptamana trecuta (11.09.2017) unitatilor penitenciare care au incasat venituri proprii si care au excedent de fonduri, sa-l restituie catre ANP, in vederea redistribuirii catre unitatile penitenciare cu deficit de fonduri.

Excedentul bugetar poate fi relocat catre unitatile penitenciare care au deficit de fonduri si poate fi folosit in vederea imbunatatirii conditiilor de munca ale angajatilor, dar si in scopul imbunatatirii conditiilor de detentie, in care, paradoxal, isi desfasoara activitatea supraveghetorii de pe sectiile de detinere.

In ciuda faptului ca penitenciarele care au incasat venituri proprii au intentionat sa renunte la subventii pentru ca la finele anului ANP sa nu mai dea bani inapoi la bugetul de stat, doamna Claudia Zmeu a dispus pe invers.

Ulterior, constatand greseala comisa de doamna Claudia Zmeu, Adminsitratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a revenit in data de 14.09.2017 cu precizari in vederea repararii greselii comise. Mai bine mai tarziu decat niciodata.

Daca ar fi trecut neobservata aceasta greseala a doamnei Claudia Zmeu (n.r. ca multe altele), Adminsitratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) ar fi dat inapoi si anul acesta, ca si anul trecut, bani catre bugetul de stat, iar angajatii din penitenciare ramaneau sa-si desfasoare activitatea cu aceleasi resurse materiale invechite si ineficiente si in aceleasi conditii improprii de munca.

Nu ne mira lipsa de profesionalism a doamnei Claudia Zmeu, deoarece doamna in cauza a promovat examenul de director DEA in urma contestatiei, pentru ca initial picase concursul. Fiind singura pe post, iar politica de resurse umane este de a ocupa postul scos la concurs, doamna Claudia Zmeu a avut noroc. Cum norocul nu tine loc de stiinta, doamna director greseste-ntruna.

Oricat ai fi de zmeu, nu poti sti economie dacă nu deschizi manualele de specialitate. Un compendiu de economie n-ar strica sa-i achiziționeze ANP distinsei amatoare care, cu greu, tine piept funcției de director economic al Directiei Economico-Administrative (DEA) din cadrul ANP.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: