Penitenciarul Poarta Alba – o ingamfare a promiscuitatii morale de penitenciare

Penitenciarul Poarta Alba – o ingamfare a promiscuitatii morale de penitenciare

Una dintre cele mai antipatizate persoane din Penitenciarul Poarta Alba,  de dupa demilitarizara sistemului penitenciar este, astazi, Mihai Mate – recent pensionat apt limitat (cauza: neregulile de la Penitenciarul Poarta Alba, aparute in spatiul public). Personajul ocupa podiumul la capitolul lipsa de moralitate, alaturi de Petrica Banuta – DASDRP si Emilia Topala – DAIP, devansat cu certitudine doar de Gelu Danut DINCA – fost director al Penitenciarului Poarta Alba si de Catalin Claudiu BEJAN – fost director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

Aceste personaje care au facut viata amara multor subalterni, iar pe cea a detinutilor VIP, fericita si sistemul penitenciar de ocara, se bucura de o protectie dubioasa. Au favorizat in mod repetat infracotri. De ce sunt lasati sa o faca in continuare? Ciudat!

Explicatia vine dintr-o particularitate specifica sistemului, pe care unii o critica, altii o lauda, in functie de interesele fiecaruia: toleranta extrema fata de greselile si incalcarile normelor de catre aproapele tau. Tolerarea te face complice. De ce risti sa fii complice?

De ce a ajuns sitemul penitenciar sa faca “apel catre lichele” si sa le propulseze in functii cheie? Lichelele creeaza un curcubeu de promiscuitate in sistemul penitenciar. Personaje ca: Mate, Banuta, Topala, Dinca si nu in ultimul rand ingamfatul de Bejan aduc  penitenciarelor o noua identitate: CORUPTIA. 

Coruptia in penitenciare aduce o imensa antipatie a opiniei publice, iar societate in loc sa devina un punct de sprijin al angajatilor din penitenciare, va deveni agresorul care ne va pune la zid.  Oamenii simplii ne vor percepe usor, usor ca fiind corupti, infracori, ca si pe cei pe care-i custodiem. Meritam sa fim pusi la zid din cauza unor personaje imorale ca cele de la Penitenciarul Poarta Alba?

Imi cer scuze pentru duritatea termenului de LICHEA, dar nu pot accepta ca personaje ca: Mate, Banuta, Topala, Dinca si Bejan sa se constituie pentru mine in exemple demne de urmat. Acesta sa fie modelul proaspatului absolvent de penitenciare? NU!

Tineti minte si feriti-va, dragi colegi, de astfel de oameni! De mati, banuti, topali, dinci si bejani… 

Ei sunt ingamfarea promiscuitatii morale a sistemului penitenciar. 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

4 gânduri despre „Penitenciarul Poarta Alba – o ingamfare a promiscuitatii morale de penitenciare

 1. Un subiect uitat este Apostol Cristian, cel care, director fiind, ar fi vrut sa ne facă pe toți slugile lui Păcuraru, Iacubov, Mitrea, Borcea și Becali. Legăturile acestuia cu Mitroi primarul din Valu lui Traian sunt de urmărit atent și modul cum firma acestuia câștiga mereu licitația pt magazinul penitenciarului. Memorabila rămâne afirmația lui Apostol făcută în fata unui deținut de la blocul alimentar și auzita cu urechile mele : Niculina ( doamna bucatareasa) e o analfabeta, eu pe voi ma bazez.

  Apreciază

 2. Am castigat o lupta împotriva corupției prin pensionarea ăstuia, dar mai avem războaie de dus cu cei care au fost puși de ăsta, să paraziteze unitatea pe la vizita, la evidența, în pc 2 , sefi de schimb , la unele puncte de lucru … În spatele celor ca mate , topală, apostol,birzan, s-au închegat adevărate rețele de corupție, de crimă organizată.

  Apreciază

 3. Corect,
  Niste ingamfati si corupți. Hoțul nostru,stăpânul nostru.🐷
  Păcat că sunt lăsați în pace. Colegii subalterni au fos,,terorizati”,marginalizați,deținuții au fost :favorizat,sprijiniți și toleranță maximă.
  Dacă un Gigi îl chema pe domn director ,, La ordin”,în câteva minute era direct in camera detinutului. Daca tu angajat aveai o problemă cu,;domn director „,te țineau la ușile lor,ore în șir…asa , să demonstreze că,,e sefi”….si nici macar nu te asculta,oricum nu aveai câștig de cauză.
  Bine că au ieșit cu pensii banane așa că,sunt foarte liniștiți!!!!
  Hello:Justiția ce face ?

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: