Pensiile angajatilor din penitenciare NU sunt pensii speciale

Jurnalistii nu prezinta situatia reala in ceea ce priveste pensiile militare, creand voit sau din greseala ideea ca pensiile angajatilor din penitenciare sunt pensii speciale. Ceea ce trebuie sa stie opinia publica, este faptul ca cele doua categorii de pensii sunt reglementate de legi diferite.

Pentru angajatii din penitenciare exista Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, iar acestea nu fac parte din sistemul public de pensii, ci sunt platite din bugetele ministerului de resort, prin intermediul caselor sectoriale de pensii, unde angajatii din penitenciare cotizeaza in perioada de activitate.

Pensii militare: angajati din penitenciare, politisti, jandarmi, pompieri, militari

Pensii specialeparlamentari, diplomați, magistrați, grefieri, personal aeronautic, auditori ai Curţii de Conturi, judecători CCR şi funcţionari parlamentari.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „Pensiile angajatilor din penitenciare NU sunt pensii speciale

  1. Dacă pensiile fpss nu sânt speciale de ce santem băgați în aceași oala cu cei care au aceste pensii.Spun asta deoarece în OUG care modifica modul de calcul al pensiei santem cuprinși și noi și polițiștii ,jandarmii cei din MApN,de fapt toți militarii.Oare despre ce vorbim.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: