Scandalul inceput acum cateva saptamani in spatiul public, cand Gheorghe Becali a declarat, in direct, la postul de televiziune RTV, ca a amenintat un director de penitenciare, a indignat opinia publica, care se vede nevoita sa sanctioneze Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) pentru faptul ca tolereaza ca “oamenii cu bani” sa-si bata joc de propriii sai angajati.

Melania Cincea scrie foarte frumos pe blogul ei “Puterea a cincea” despre cardasii dintre detinuti si angajatii din penitenciare. Avem obligatia de a pastra curata imaginea institutiei in care lucram. Avem reactie institutionala la asemenea cazuri sau lasam capul in nisip in continuare?

Cand conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor inchide ochii în fata prieteniei dintre un director de penitenciar si un detinut caruia ii acorda, nu se stie de ce si cu ce pret, statut special, cand inchide ochii in fata pactizarii intre angajati ai sai si puscariasi, pentru a-i ajuta pe acestia ss se elibereze mai repede, dar ilegal, ar trebui sa nu se mire cand un fost detinut se trage de sireturi cu un director de penitenciar. Si ar trebui ca ANP sa-i fie rusine de astfel de cardasii la a caror consolidare a pus umarul.”