Opinia publica: „Despre cardasii in curtea penitenciarelor”

Psihologia personalului in vizorul sindicatelor

Scandalul inceput acum cateva saptamani in spatiul public, cand Gheorghe Becali a declarat, in direct, la postul de televiziune RTV, ca a amenintat un director de penitenciare, a indignat opinia publica, care se vede nevoita sa sanctioneze Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) pentru faptul ca tolereaza ca „oamenii cu bani” sa-si bata joc de propriii sai angajati.

Melania Cincea scrie foarte frumos pe blogul ei „Puterea a cincea” despre cardasii dintre detinuti si angajatii din penitenciare. Avem obligatia de a pastra curata imaginea institutiei in care lucram. Avem reactie institutionala la asemenea cazuri sau lasam capul in nisip in continuare?

Cand conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor inchide ochii în fata prieteniei dintre un director de penitenciar si un detinut caruia ii acorda, nu se stie de ce si cu ce pret, statut special, cand inchide ochii in fata pactizarii intre angajati ai sai si puscariasi, pentru a-i ajuta pe acestia ss se elibereze mai repede, dar ilegal, ar trebui sa nu se mire cand un fost detinut se trage de sireturi cu un director de penitenciar. Si ar trebui ca ANP sa-i fie rusine de astfel de cardasii la a caror consolidare a pus umarul.”

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „Opinia publica: „Despre cardasii in curtea penitenciarelor”

 1. Pâi cum se dau funcțiile si gradele, k peste tot! La noi la PA se dau numai cu acordul lui mațe si numai daca au îndeplinit „condițiile” 💰. Memorabil a ramas raspunsul lui ursache întrebat fiind de ce nu îl baga pe interior pe seful de la grădină, ca are destulă vechime, el a replicat ” ca nu îl baga k se combină cu hoțul „. Si poftim exemplu, seful de la grădină lucrează la vizite acum, unde nu se poate combina cu detinutii.

  Apreciază

 2. La Jilava, unde a pornit ultimul scandal este la fel. Distinsa doamna si altii din conducere au de mult prietenii cu ‘chiriasii’ nostri, de au ajuns chiriasii sa urle la angajatii din sector vizita ca nu le primesc cornuri cu sampanie si lantisoare pe sub pana de la familie, ca or sa mearga la doamna sa parasca. Poate scrie cineva un articol despre cum se dau functiile si gradele si posturile la Jilava. Despre favorizarea unor VIP-uri nu mai vorbim, unii sunt staruitori in munca, scriitori prolifici, campioni la 100 de activitati care le-a tinut dracu in acelasi timp, recompensati lunar, nu au abateri ca la ei nu se constata nimic etc. S-au inventat noi calificative in caracterizarile unora, nu mai stie conducerea cum sa ii laude pentru liberare, au un comportament asa bun ca nu se poate numi.

  Apreciază

 3. La Poarta Albă avem de-a face cu un grup infracțional organizat, alcătuit din persoanele care au ajutat deliberat că vip-urile să fie libertate condiționat.
  Există tarife pentru selecționarea la muncă, pentru recompense, etc.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: