Fosta conducere a ANP (C.C. Bejan) si a Penitenciarului Poarta Alba (G.D. Dinca) in cardasie cu detinutii – „MAFIA DETINUTILOR VIP”

Fosta conducere a ANP (C.C. Bejan) si a Penitenciarului Poarta Alba (G.D. Dinca) in cardasie cu detinutii - "MAFIA DETINUTILOR VIP"

Citesc si raman uimit. Bineinteles, nu atat de stupefiat cum trebuie sa ramana orice angajat din penitenciare sau cetateanul platitor de taxe si impozite pentru ca stiam aceste lucruri. Dintr-un articol publicat de Romania Libera, aflam ca fosta conducere a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) din ultimii ani (n.r Catalin Claudiu BEJAN) in complicitate cu fosta conducere de la Penitencarul Poarta Alba (n.r. Gelu Danut DINCA) – un adevarat grup de crima organizata, pe care o denumesc „MAFIA DETINUTILOR VIP”a favorizat mai multi detinuti VIP. Detinuti VIP favorizati inseamna: conditii de detenti privilegiate, masuri aplicate in mod diferit, reducerea pedepsei in vederea liberarii inainte de termenul legal, tratament preferential.

Ceea ce a publicat Romania Libera este adevarat. In nenumarate randuri organizatiile sindicale (FSANP) au semnalat cazurile de coruptie in ceea ce priveste „MAFIA DETINUTILOR VIP” din varful Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) din vremea fostului director general, chestor de penitenciare Catalin Claudiu Bejan, dar si de la Penitenciarul Poarta Alba, condus la acea vreme de comisarul sef de penitenciare Gelu Danut DINCA.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a fost sesizata de urmatorii directori generali ai ANP cu privire la faptele de coruptie din acea vreme, savarsite de „MAFIA DETINUTILOR VIP”. O parte dintre „mafiotii detinutilor vip” au iesit la pensie intempestiv, iar altii sunt si acum functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, dar asteapta in stres deciziile procurorilor.

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Fosta conducere a ANP (C.C. Bejan) si a Penitenciarului Poarta Alba (G.D. Dinca) in cardasie cu detinutii – „MAFIA DETINUTILOR VIP”

  1. Nu stiu din ce motive, care fie tin de coruptia din tara asta, fie de teoria conspiratiei (au avut unii de prin anp arhiva sipa si au astfel prin santaj protectie de sus), nimeni nu a patit nimic pentru faptele sub orice critica ale unor colegi, mult mai grave decat cele ale detinutilor. Tratamentul preferential pentru VIPuri a inlocuit de mult mafia telefoanelor. In afara de Poarta Alba la Jilava a existat de ani de zile un mecanism de supra-avantajare a unor detinuti VIP care cotizau la cine or fi cotizat sau donatori, cu sute de credite bagate pe dedesubt, camere cu conditii mult peste ce e normal, sute de zile castig prin carti primite la sector vizita in hohotele unor colegi care isi dadeau seama de frauda
    evidenta si locuri de munca aranjate, invoiri date cadou, plus tot felul de favoruri. Acest mecanism a fost sustinut fie activ fie pasiv (prin ciocul mic si joc de glezne) de zeci de angajati, absolut rusinos. Cand o sa plesneasca buba o sa plesneasca rau de tot, degeaba incearca unii sa il intimideze pe Becali sa taca. Si la Jilava domnul director general a plecat DGA in ANP si la pensie, Bejan II.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: