Citesc si raman uimit. Bineinteles, nu atat de stupefiat cum trebuie sa ramana orice angajat din penitenciare sau cetateanul platitor de taxe si impozite pentru ca stiam aceste lucruri. Dintr-un articol publicat de Romania Libera, aflam ca fosta conducere a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) din ultimii ani (n.r Catalin Claudiu BEJAN) in complicitate cu fosta conducere de la Penitencarul Poarta Alba (n.r. Gelu Danut DINCA) – un adevarat grup de crima organizata, pe care o denumesc “MAFIA DETINUTILOR VIP”a favorizat mai multi detinuti VIP. Detinuti VIP favorizati inseamna: conditii de detenti privilegiate, masuri aplicate in mod diferit, reducerea pedepsei in vederea liberarii inainte de termenul legal, tratament preferential.

Ceea ce a publicat Romania Libera este adevarat. In nenumarate randuri organizatiile sindicale (FSANP) au semnalat cazurile de coruptie in ceea ce priveste “MAFIA DETINUTILOR VIP” din varful Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) din vremea fostului director general, chestor de penitenciare Catalin Claudiu Bejan, dar si de la Penitenciarul Poarta Alba, condus la acea vreme de comisarul sef de penitenciare Gelu Danut DINCA.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a fost sesizata de urmatorii directori generali ai ANP cu privire la faptele de coruptie din acea vreme, savarsite de “MAFIA DETINUTILOR VIP”. O parte dintre “mafiotii detinutilor vip” au iesit la pensie intempestiv, iar altii sunt si acum functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, dar asteapta in stres deciziile procurorilor.