Sorin Dumitrascu il acuza pe Gigi Becali de ultraj

http://www.fsanp.ro/2017/08/mass-media-despre-intoarcerea-lui-gigi-becali-la-puscarie/

Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) il acuza pe Gigi Becali de fapte de ultraj indreptate impotriva unui functionar public cu statut special din Penitenciarul Jilava. A devenit o practica in ultima vreme ca angajatii din penitenciare sa fie victime ale actualilor si fostilor detinuti sau ale apartinatorilor acestora, iar insitutia penitenciara sa nu se autosesizeze din oficiu si sa faca verificari pentru a le aduce la cunostinta organelor judiciare.

Sorin Dumitrascu il acuza pe Gigi Becali de ultraj, infractiune pentru care nu este necesara plangerea prealabila a partii vatamate, ci nu de amenintare, asa cum gresit este inteles de unii formatori de opinie din mass-media. In acest sens Administratia Nationala a Penitenciarelor trebuie incontestabil sa sesizeze organele judiciare in vederea cercetarii faptelor savarsite de Gigi Becali.

A venit momentul ca fostii detinuti sa constientizeze ca oricati de multi bani ar avea si „relatii la gulerele albe”, acestia trebuie sa aiba un comportament corespunzator fata de angajatii din penitenciare. La momentul actual FSANP depune tot efortul pentru a-si proteja membrii in fata oricarei forme de amenintare.

Art. 257 din Noul Cod Penal

Ultrajul

(1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

Art. 206 din Noul Cod Penal

Ameninţarea

(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: