FSANP se opune oricarei forme de agresiune impotriva angajatilor de penitenciare

FSANP se opune oricarei forme de agresiune impotriva angajatilor de penitenciare

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a inceput o campanie de contracare a oricarei forme de atac (agresiune verbala, fizica, abuz) asupra angajatilor din penitenciare. Demarate de acum doua luni, demersurile FSANP sunt de a gasi solutii impreuna cu conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) pentru diminuarea si prevenirea formelor de agresiune a detinutilor sau apartinatorilor acestora impotriva angajatilor.

Azi, presedintele FSANP, Sorin Dumitrascu, a solicitat (AICI) revocarea liberarii conditionate a lui Gheorghe Becali, dupa ce acesta a afirmat in direct la postul de televiziune RTV ca a amenintat directorul Penitenciarului Jilava. Nu este prima data cand angajatii din penitenciare sunt tintele detinutilor cu bani sau a patronilor de televiziune incarcerati in penitenciare.

Este nevoie ca organizatiile sindicale sa sesizeze aceste aspecte si sa le condamne public pentru ca autoritatile sa inceapa demerusirle necesare in vederea sanctionarii detinutilor care savarsesc fapte de ultraj impotriva angajatilor din penitenciare. Este doar inceputul unei actiuni a FSANP de protectie a propriilor membri de sindicat.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: