WIN-WIN situation: Sindicatele si ministrul Justitiei

WIN-WIN situation: Sindicatele si ministrul Justitiei

Declansarea actiunilor de protest cu data de 1 august 2017 ale organizatiilor sindicale din penitenciare au aprins spiritele in Ministrul Justitiei (MJ) si in Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP). In perioada 01 – 16 august 2016 angajatii din penitenciare si-au aratat nemultumirile fata de conditiile de munca din penitenciare, numarul orelor suplimentare si discriminarea salariala fata de alti colegi din SAOPSN.

Actiunile angajatilor nemultumiti s-au concretizat prin:

  1. refuzul de a efectua ore suplimentare,
  2. proteste spontane ale liderilor sindicatelor reprezentative din administratia penitenciara.

La scurt timp, ministrul Justitiei Tudorel Toader a raspuns solicitarilor sindicatelor, invitandu-le la masa tratativelor. Ministrul a promis rezolvarea problemelor si un dialog real cu liderii organizatii sindicale din penitenciare. Insusi prim-ministrul Mihai Tudose a promis rezolvarea problemelor ridicate de sindicalisti.

Situatia este una avantajoasa atat pentru angajatii din penitenciare, cat si pentru ministrul Justitiei Tudorel Toader. Angajatii din penitenciare vor primi o majorare salariala de 10%, incepand cu data de 1 octombrie, iar Tudorel Toader isi poate atinge in continuare obiectivele instituei penitenciare, pe care o are in directa sa coordonare. (win-win situation)

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: