RTV: Sorin Dumitrascu, despre pensiile angajatilor din penitenciare

RTV: Sorin Dumitrascu, despre pensiile angajatilor din penitenciare

Aseara, 12 august 2017, in jurul orei 19:00, domnul Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), a fost prezent in platou la postul de televiziune Romania TV pentru a dezbate subiectul „legii pensiilor”. Alaturi de domnia sa s-a aflat domnul Petre Dandea, vicepresedintele C.N.S. Cartel ALFA, politicianul PSD, doamna Ecaterina Andronescu si alt invitati (fosti ministri si specialisti in diferite domenii de activitate). 

„Pensiile au fost modificate de 92 de ori din anul 2000 pana in prezent, iar guvernantii dau vina pe societate ca nu poate intelege principiul contributivitatii, iar schimbarea legii pensiilor este imperios necesara” a afirmat Sorin Dumitrascu.

Domnul Sorin Dumitrascu (FSANP) se declara deranjat de modul in care se prezinta informatia in public legata de pensiile militare si sunt culpabilizate anumite categorii profesionale (angajatii din penitenciare, miliatrii, politistii), deoarece nu acestia si-au stabilit singuri salariile si pensiile.

Totodata, presedintele FSANP, Sorin Dumitrascu, evidentiaza ca „nu avem garantia ca aceste calcule cu salariile si pensiile functioneaza, pentru ca nu o singura data s-a aratat sa avem legi de salarizare care promit cresteri si care au fost suspendate sau nu au mai fost puse niciodata in practica”.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

4 gânduri despre „RTV: Sorin Dumitrascu, despre pensiile angajatilor din penitenciare

  1. Nimeni nu spune ca baza de calcul este de 65% din media a 6 salarii consecutive din ultimii 5 ani.
    Discuta toată lumea, caută argumente, dar realitatea despre care am scris mai sus, nimeni nu vorbește.
    Și occidentul la fel procedeaza, însă nimeni nu are baza de calcul sub 75%.

    Apreciază

  2. Nimeni nu intelege, pentru ca nimeni nu da explicatii cu voce tare ca noi nu cotizam si nu am cotizat niciodata la sistemul de pensii ci direct la bugetul de stat. Deci indemnizatiile noastre se stat pentru rezervisti – si asa ar trebui sa se si numeasca – nu saracesc cu nici un banut sistemul de pensii. Cineva a vrut sa se creeze confuzii si a reusit cu varf si indesat. Nimeni nu mai zice nimic de pensiile cu adevarat speciale ale parlamentarilor, magistratilor, etc, nici de faptul ca undeva in jurul anilor 2000 angajatii din casele de pensii primeau dividente lunar sin banii cotizati lunar de catre angajati.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: