Aseara, 12 august 2017, in jurul orei 19:00, domnul Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), a fost prezent in platou la postul de televiziune Romania TV pentru a dezbate subiectul “legii pensiilor”. Alaturi de domnia sa s-a aflat domnul Petre Dandea, vicepresedintele C.N.S. Cartel ALFA, politicianul PSD, doamna Ecaterina Andronescu si alt invitati (fosti ministri si specialisti in diferite domenii de activitate). 

“Pensiile au fost modificate de 92 de ori din anul 2000 pana in prezent, iar guvernantii dau vina pe societate ca nu poate intelege principiul contributivitatii, iar schimbarea legii pensiilor este imperios necesara” a afirmat Sorin Dumitrascu.

Domnul Sorin Dumitrascu (FSANP) se declara deranjat de modul in care se prezinta informatia in public legata de pensiile militare si sunt culpabilizate anumite categorii profesionale (angajatii din penitenciare, miliatrii, politistii), deoarece nu acestia si-au stabilit singuri salariile si pensiile.

Totodata, presedintele FSANP, Sorin Dumitrascu, evidentiaza ca “nu avem garantia ca aceste calcule cu salariile si pensiile functioneaza, pentru ca nu o singura data s-a aratat sa avem legi de salarizare care promit cresteri si care au fost suspendate sau nu au mai fost puse niciodata in practica”.