Pensionabilii pierd temporar, angajatii castiga pe termen lung

In anu 2018 salariul angajatilor din penitencuare va creste cu 2,3%

Ultimele aparitii ale Liei Olgutai Vasilescu intaresc afirmatiile prim-ministrului Mihai Tudose referitoare la eliminarea inechitatilor salariale in sectorul de aparare, ordine publica si securitate nationala. Asadar, ultimele aparitii ale acesteia in spatiul public sustin informatiile noastre potrivit carora, anul acesta angajatilor din penitenciare li se vor majora salariile cu 10%, respectiv 15%.

In ceea ce priveste pensiile, guvernantii nemultumesc pensionabilii din sistemul penitenciare care doresc sa-si depuna cererile de pensionare dupa data de 15 septembrie 2017. Pe termen scurt pensionabilii pierd. Situatia se echilibreaza dupa data de 1 ianuarie 2018.

Sfat: Pentru pensionabilii care indeplinesc conditiile de pensionare dupa data de 15 septembrie 2017, dar nu sunt obligati sa se pensionaze pana in data de 01 ianuarie 2018, ar fi oportuna pensionarea lor la inceputul anului viitor, cand salariile vor fi mai mari cu aproximativ 35% fata de acest moment.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

11 gânduri despre „Pensionabilii pierd temporar, angajatii castiga pe termen lung

  1. Prin ce garantezi domnule Cosmin cresterea de 25%? Cand din aceasta marire realul este de 3 – 4% iar 21 – 22% va plati angajatorul contributiile angajatului. Sa nu uitam si de o alta OUG care sigur va intra in vigoare cu 1 ianuarie 2018 si spune ca baza de de calcul va fi de 65% din salariul functiei de baza la alegere pe 12 luni consecutive pe ultimii 5 ani. In concluzie deci, daca economia va dudui probabil prin 2024 pensia de atunci va avea nivelul celei de azi, doar ca pensia de azi totusi va creste sigur pana in 2024.

    Apreciază

  2. Si uite asa, au facut PSD ALDE rahatul bici. …si mai si pocneste ….se zice ca nu sunt bani dar, din ianuarie cine iese la pensie annul viitor castiga in plus 35%…..frumoasa tara. ..pacat ca este locuita….

    Apreciază

  3. Daca sfatul l pe care îl dați este adevărat cei care de pensionează după mijlocul anului viitor și își aleg primele șase luni din an că baza de calcul al pensiei ar fi la același nivel că cei care ies până în 15 sept.anul acesta .Oare greșesc?

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: