Confederatia Cartel ALFA solicita modificarea legii sindicatelor

Confederatia Cartel ALFA solicita modificarea legii sindicatelor

Confederatia Nationala “Cartel ALFA” solicita modificarea Legii nr. 62/2011 a dialogului social in vederea eliminarii existentei blocajului in negocierile dintre organizatiile sindicale si angajatori. Totodata, se are in vedere armonizarea relatiilor dintre angajator si organizatiile sindicale, care nu de putine ori, in penitenciare, s-au aratat a nu promova principiul democratiei si al independentei, directorii tinzand sa trateze liderii de sindicat ca pe propriii subalterni.  

Astfel, Cartel ALFA doreste recunoasterea dreptulului de asociere in sindicate a tuturor categoriilor de lucratori, micsorarea numarului de persoane necesare pentru constituirea unui sindicat, pentru a fi mai apropiat de numarul persoanelor care pot constitui alte tipuri de asociatii, deoarece nu existanici un motiv rezonabil pentru conditia de 15 persoane la constituirea unui sindicat.

Totodata, Cartel ALFA propune recunoasterea dreptului pensionarilor si al somerilor de a ramane membri ai organizatiilor din care au facut parte, dar si protectia sporita a persoanele care indeplinesc functii executive in sindicat, precum si dreptului de acces la locurile de munca ale membrilor organizattilor lor, cu respectarea regulamentelor interne.

 

 

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: